Ga naar de inhoud
  • Theatre
  • SPRING coproduction
  • World premiere

Within Cells Interlinked

Andrea Božić and Julia Willms | TILT
Datum / Data
wo 29 mei 2024 21:00
do 30 mei 2024 20:30
Locatie
Het Huis Utrecht Theaterzaal
Duur
90 min
Taal
Engels
Land
Kroatië/Duitsland/Nederland
Prijs
€18,- / €15,
Thema's
Performing speculations, New technologies
Editie
SPRING 2024

Ergens tussen dromen, surveillance-tactiek en de wereld van games, neemt deze nieuwe voorstelling van TILT ons mee op een reis. We doorkruisen verschillende realiteiten die naast elkaar, tegelijk en in dezelfde ruimte kunnen bestaan. Božić and Willms combineren verschillende media en nodigen ons uit om ons onder te dompelen in dit kaleidoscopische droomlandschap.

Video

Een nieuwe transmedia performance van Andrea Božić en Julia Willms | TILT

Een tijdreizende bruidegom op een gebombardeerde bruiloft, een meisje in een buitenwereldse omgeving die zwanger lijkt te zijn van een vis, een peuter die van geslacht verandert en op batterijen loopt, droomanalisten die ingrijpen in de nachtelijke mijmeringen van burgers in een poging toekomstige gebeurtenissen te beïnvloeden, wetenschappers die een quantum slit experiment uitvoeren en mystieke dansers.

Welkom bij Within Cells Interlinked – een transmediaal fantasmagoria labyrint dat meerdere werelden met elkaar verbindt via de logica van dromen, bedrijfsbewaking en gameplay. Speciaal voor Within Cells Interlinked werkt TILT samen met het Premonitions Agency, dat als doel heeft dromen van burgers te verzamelen, vast te leggen en te analyseren en daarin in te grijpen om mogelijke toekomsten te beïnvloeden. In Within Cells Interlinked spelen verschillende hoofdpersonen de rol van meerdere personen in verschillende werkelijkheden – dromers die verstrikt zijn geraakt in hun droomwereld, medewerkers van het Premonitions Agency die voor de verschillende afdelingen werken – die zich aanvankelijk niet van elkaar bewust zijn, maar wier acties elkaars en ook hun eigen acties beïnvloeden. Ze beginnen in te grijpen in elkaars realiteit en interageren over werelden heen op zoek naar aanwijzingen en verbanden tussen hen en onderzoeken hun rol en agency daarin. Ze nemen het publiek mee op een reis door deze texturen van mediawerelden, creëren de wereld(en) – veranderen en verbinden – terwijl ze die ontdekken. Alle verschillende werelden van de dromen en de agency-afdelingen bestaan tegelijkertijd op het podium in een naadloos en verstrengeld labyrint van fysieke, virtuele en denkbeeldige ruimtes die de hele theaterzaal in beslag nemen en ruimtes en tijden van buiten naar binnen halen.

De voorstelling verkent op speelse wijze de vragen van vrije wil en agency, gevoel en verbeelding te midden van de volgende golf van digitalisering en globalisering. De voorstelling overlapt droom en spel, wetenschap en mystiek en onderzoekt hoe – wanneer deze andere logica’s worden getransponeerd en geprojecteerd op het alledaagse – er andere percepties en voorstellingen kunnen ontstaan. Within Cells Interlinked is gebaseerd op echte nachtelijke dromen die zijn gedoneerd door het artistieke team en verschillende andere dromers. Als onderdeel van de samenwerking met het Premonitions Agency organiseert TILT de Premonitions Agency Dream Collecting and Analysis sessies waar het publiek hun dromen kan bijdragen aan dit onderzoek.


www.tilt.zone

www.andreabozic.com

www.willmsworks.net

Long Table Talk

TILT neemt deel aan de Long Table Talk Speculative Storytelling op 25 mei van 18:15 tot 19:15 in de Stadsschouwburg.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Delen

Maker

Andrea Božić and Julia Willms | TILT

Credits

Concept, choreografie, ruimte en audiovisueel ontwerp, regie: Andrea Božić en Julia Willms

Concept en ontwikkeling voorstelling in samenwerking met Billy Mullaney
Uitgevoerd door Billy Mullaney, Andrea Bozic, Julia Willms en Veronika Abdul-Visocka
Video-animatie: Julia Willms

Video-assistent: Christianna Tsigkou
Lichtontwerp: Pablo Fontdevilla
Productie: Lena Meijer
Techniek: Simchah Hoed en Pablo Fontdevilla
Beheer TILT: Elowise Vanderbroecke
Publiciteit: Hans Klijn

Gebaseerd op de dromen geschonken door het performanceteam en verschillende dromers

 

Geproduceerd door TILT in coproductie met SPRING Performing Arts Festival, in samenwerking met het Premonitions Agency. Mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst (structurele ondersteuning 2021-2024), BNG Fonds, Tijl Fonds. Onderzoek ondersteund door DAS Theater en iDLab / ATD

Beweging aan Beweging uit