Ga naar de inhoud
  • Theatre
  • NL premiere

Thanks for Being Here

Datum / Data
vr 24 mei 2024 21:15
Locatie
Stadsschouwburg Grote Zaal
Duur
90 min
Taal
Nederlands (Engelse ondertiteling)
Land
België
Prijs
€25,50 / €18,-
Thema's
Performing speculations
Editie
SPRING 2024
Toegankelijkheid arrow

Het vermaarde Vlaamse collectief nodigt ons uit te experimenteren met de manier waarop we de werkelijkheid ervaren. Met wetenschappelijke, methodische precisie zetten ze hun publiek in om te onderzoeken of we de eenheid van ruimte en tijd op dezelfde manier waarnemen. Bestaat er zoiets als een objectieve modus?

Met Thanks for Being Here vieren we ons tijdelijke samenzijn. Van ons allemaal, hier, in deze ruimte. We vieren ieder van jullie, met jullie realiteit en perspectief. We zullen proberen door jullie ogen te kijken. We kunnen van rol wisselen. Maar hoewel we echt samen aanwezig zijn, kunnen we alle verschillende gezichtspunten niet echt begrijpen.

Thanks for Being Here is een erkenning van de onmogelijkheid om vanuit een gedeeld perspectief te kijken. En juist in die onmogelijkheid schuilt de magie van een gezamenlijke ervaring – een collectieve reis die verwant is aan een gedeelde hallucinatie. Een viering van alle aanwezige perspectieven. Dus… bedankt dat je er bent.

Thanks for Being Here is een voorstelling over de manier waarop we naar de dingen kijken. In een spel met perspectieven laat Ontroerend Goed het publiek de grenzen van een gedeeld perspectief ervaren. Want onze standpunten worden beïnvloed door de context waarin we leven, de media die we consumeren en onze sociale omgeving. Misschien ligt echt begrip wel in het besef dat we elkaar misschien nooit helemaal zullen begrijpen. En dat dat prima is.

Na Funeral is Thanks for Being Here de tweede voorstelling van Ontroerend Goed over de viering van het leven. Deze keer is er geen rouw. We vieren gewoon de veelheid aan werkelijkheden.

‘Only when we combine complementary views of the same reality do we gain broader access to the knowledge of things. The more complex what we want to understand is, the more important it is to have multiple pairs of eyes so that we can converge those beams of light and perceive through the multiple the One.’

The Blind Light – Benjamin Labatut

www.ontroerendgoed.be

Awards

  • 2023: 8 Fringe First Awards en een nominatie voor een Total Theatre Award bij Edinburgh Fringe Festival.

Delen

Maker

Alexander Devriendt

Maker

Charlotte De Bruyne

Maker

Karolien De Bleser

Maker

Patricia Kargbo

Maker

Leonore Spee

Maker

Ontroerend Goed

Credits

regie
Alexander Devriendt

 

met
Charlotte De Bruyne, Karolien De Bleser, Patricia Kargbo & Leonore Spee

 

techniek
Elias Beaudouin

 

kostuums
Fauve Ryckebusch

 

productie
Ontroerend Goed

 

coproductie
Perpodium

 

in samenwerking met
NTGent

 

met de steun van
de Vlaamse Gemeenschap & de stad Gent
de Tax Shelter van de Belgische federale overheid & uFund

 

fotocredits Wout Vloeberghs

Ook interessant

Beweging aan Beweging uit