Ga naar de inhoud

SPRING Academy

Laat je inspireren tijdens tien dagen vol workshops, masterclasses, talks en uitwisselingen. Ontmoet vakgenoten, kom in contact met publiek of makers en ontdek nieuwe impulsen. SPRING Academy is open voor iedereen die meer wilt weten over onze voorstellingen en de context waarin ze zich bevinden. 

Video

Over

SPRING Academy: Platform voor artistieke uitwisseling 

SPRING Academy is een belangrijk onderdeel van het SPRING Performing Arts Festival. Als platform presenteert het vele gratis publieksevenementen zoals (na)gesprekken en reading groups. Het Academy programma opent nieuwe deuren naar de voorstellingen en geeft je een dieper inzicht in nieuwe ontwikkelingen in de podiumkunsten en actuele onderwerpen die ons begrip van de wereld bepalen.  

Naast de publieksprogramma’s biedt SPRING Academy ook op maat gemaakte programma’s voor scholen uit binnen- en buitenland om de aankomende generaties kunstenaars, dramaturgen, scenografen en onderzoekers in contact te brengen met festivalmakers en artiesten. Het programma bestaat uit workshops, masterclasses, lezingen, symposia en uitwisselingen. SPRING Academy gaat verder dan educatie en biedt ruimte voor verbinding en het vieren van podiumkunsten. Sluit je aan bij ons artistieke ecosysteem tijdens SPRING Performing Arts Festival in Het Huis Utrecht. 

Scholenprogramma

Binnen het scholenprogramma van SPRING Academy bieden we speciale programma’s aan voor podiumkunstopleidingen, zowel nationaal als internationaal. Deze programma’s worden zorgvuldig samengesteld en omvatten bezoeken aan voorstellingen en nabesprekingen, masterclasses of workshops gegeven door SPRING-artiesten, evenals uitwisselingen tussen de bezoekende scholen. Op deze manier ontmoeten de studenten niet alleen de festivalmakers en kunstenaars die op SPRING presenteren, maar komt de aanstormende generatie kunstenaars, dramaturgen, scenografen en onderzoekers ook in contact met elkaar. Met het schoolprogramma van de SPRING Academy willen we academische en artistieke expressie samenvoegen, samenwerking en uitwisseling bevorderen en perspectieven delen. 

Ben jij een jonge maker die niet verbonden is aan een onderwijsinstelling maar toch graag zou willen deelnemen aan SPRING Academy? Stuur ons een e-mail en houd je ogen open voor ons open call programma. 

Lees meer

Publieksprogramma 2024

Naast het scholenprogramma organiseert SPRING Academy ook evenementen voor het algemene publiek. 

2024 publieksprogramma

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van SPRING Academy? Ontvang jij nieuws over ons programma graag rechtstreeks in je mailbox? Volg ons dan op Facebook & Instagram en abonneer op onze nieuwsbrief.

Contact

Vragen? Stuur gerust een mail naar springacademy@springutrecht.nl

Beweging aan Beweging uit