Ga naar de inhoud
  • Topic Talk

Topic Talk: Between Provocation and Invitation

Datum / Data
19 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Zocherfoyer
Duur
1 uur
Taal
Engels
Prijs
gratis / free
Editie
SPRING 2023

Gesprek over provocatie en uitnodiging in podiumkunsten met Samara Hersch, Amparo González Sola, Julian Hetzel & Ntando Cele

Het zwaartepunt in de podiumkunsten verschuift. Provocatie stond centraal in de avant-garde, maar lijkt nu plaats te maken voor iets anders: ‘Futurity’, zorg, emancipatie, educatie, collectiviteit? Het lijkt altijd lastiger om de juiste woorden te vinden voor hedendaagse veranderingen dan om het verleden te beschrijven. Is er nog ruimte voor provocatie? Welke woorden kunnen we gebruiken om hedendaagse ontwikkelingen te beschrijven? Hoe verhouden verschillende generaties podiumkunstenmakers zich tot provocatie en/of invitatie als strategieën en termen?

De gasten van deze Topic Talk zijn Samara Hersch, Amparo González Sola, Julian Hetzel, en Ntando Cele. Tijdens SPRING 2023 zijn van deze vier makers drie verschillende voorstellingen te zien. Samara Hersch's It's Going to Get Dark speelt op 19 en 20 mei in Het Huis. The conspiracy of forms van Amparo González Sola speelt op 20 en 21 mei in De LiK. Julian Hetzel en Ntando Cele hebben samengewerkt voor de voorstelling SPAfrica, die van 21 t/m 23 mei in Theater Kikker speelt. 

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Naast 'Between Provocation and Invitation' worden ook de thema's ‘Black Body – White Gaze’ en ‘Performing Care’ besproken. Moderator Merel Heering gaat het gesprek aan met SPRING kunstenaars en/of interessante gastsprekers. De Talks zijn voor de nieuwsgierige luisteraar, de kritische expert, de student en de professional. Ze zijn gemakkelijk te combineren met voorstellingsbezoek, maar kunnen ook los bezocht worden. Ze zijn gratis en open voor iedereen. 

Topic Talks maken deel uit van SPRING Academy

Delen

Maker

SPRING Academy

Beweging aan Beweging uit