The conspiracy of forms

Amparo González Sola
 

"In The conspiracy of forms spannen Amparo González Sola en beton samen om je dingen te tonen die je niet verwacht te zien en waarvan je niet weet waar ze vandaan komen en of ze er überhaupt waren: Materie als concrete, metafysische en metaforische magie." - Devika Chotoe, Theaterkrant

The conspiracy of forms is een dansvoorstelling en politiek manifest door de Argentijnse choreograaf Amparo González Sola. Tijdens de performance zie je drie vrouwen en een betonblok. Ze houden het blok vast, hameren erop, kneden het, wrijven erover, slikken het door, transformeren het in iets anders. Het publiek wordt uitgenodigd om van dichtbij mee te kijken en langzaam het ritueel ingetrokken te worden, ondergedompeld in het geluid, geraakt door het stof. Het betonblok fungeert als concreet object en als metafoor. Beton zien we overal in ons stadsleven, het ondersteunt de structuren waarin we leven, vormt de wereld van nu. Maar hoe verhouden we ons tot dit zware materiaal?

Het werk gaat op een poëtische en feministische manier in op de vraag hoe we ons verhouden tot de wereld die we hebben opgebouwd. Welke relatie is mogelijk tussen vernietigen en recyclen, tussen verteren en uitdrijven?

“Langs een opmerkzame, emotionele en conceptuele beweging zweren we samen tegen onszelf, om anderen te worden.” Amparo González Sola presenteerde in 2018 een eerste versie van dit werk in Buenos Aires. Een nieuwe versie van dit werk gaat in première tijdens SPRING 2023.

Amparo González Sola gaat tijdens de Topic Talk between provocation and invitation verder op haar werk in. 

Praktische informatie: het materiaal wat gebruikt wordt in het stuk geeft soms stof af. Dit stof vormt geen risico voor het publiek of de performers. Als je gevoelig bent voor stof kun je de mondkapjes gebruiken die bij de ingang worden aangeboden. 

Biografie

Amparo González Sola is een Argentijnse choreograaf en performer, wonend in Nederland. Haar kunst wordt beïnvloed door haar betrokkenheid bij feministisch activisme in Buenos Aires, de kosmologie van haar voorouders en ervaringen met migratie. Ze voltooide het DAS Choreography Master Programma aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2022 en werkt sinds 2019 aan het project Exploring Reciprocity met Residenties in Utrecht. Vorig jaar ging haar solowerk If every rock is a hole in première, dat werd gecoproduceerd door SPRING Performing Arts Festival. Amparo ontvangt steun van verschillende internationale instellingen en werkt samen met kunstenaars en onderzoekers in zowel Argentinië als Nederland. The conspiracy of forms is een langlopende samenwerking met de Argentijnse kunstenaars Claudia Ganquin en Carolina Stegmayer.

https://amparogonzalezsola.com/

Performers: Carolina Stegmayer, Claudia Ganquín, Amparo González Sola.

Light designer:  Vinny Jones

Assistant: Isabel Aimé González Sola

Advisor: Lisa Reinheimer

Productional support: Sanne Jacobs

Concept and direction: Amparo González Sola

 

Co-production: SPRING Performing Arts Festival (NL), workspacebrussels (BE), The grey space in the middle (NL).

Support: Goethe-Institut Nederland (DE), Dansateliers (NL), Residenties in Utrecht (NL), Gemeente Utrecht (NL)

Residencies: The grey space in the middle (NL), Kaaistudio’s (BE), Het Huis Utrecht (NL).

 

Previous support: Institut Francais Argentine (FR), El asunto de lo remoto (AR), MUNAR (AR), Sivori Museo (AR), Fondo Nacional de las Artes (AR), Prodanza (AR). Thanks toRosario González Sola, Marie Bardet, Yarará Rodriguez.

 

Photos used: Sebastian Arpesella

 

Data

20/05/2023 17:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

21/05/2023 18:30 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€17,50 / €14,50

Locatie

De LiK

Editie

SPRING 2023 

Info

Duur: 60 minuten

Taal: language no problem

Toegankelijkheid:

Naast losse tickets heeft SPRING ook passe-partouts voor het hele festival en dagpassen voor vr 19, za 20, zo 21, vr 26, en za 27 mei.

 
 
 

SPRING passe-partout