Topic Talk: Performing Care

SPRING Academy
 

Verschillende hedendaagse kunstenaars gebruiken care (zorg in de brede zin) als artistieke taal om te bevragen hoe we met de mensen en wereld om ons heen omgaan. Waar komt de noodzaak hiervoor vandaan? Hoe werkt die artistieke taal? Beïnvloedt dit de manier waarop we podiumkunsten organiseren? Welke voorstellen doen deze kunstenaars voor de manier waarop we samenleven, zorgdragen en onze gezondheidszorg organiseren?

SPRING kunstenaars Jija Sohn, Paweł Duduś en Kim Ramona Ranalter zullen deze thema’s bespreken in relatie tot hun werk. Jija Sohn presenteert op SPRING 2023 samen met Aleksandra Lemm en Julia Reist twee keer het werk Landing on Feathers in BAK. Paweł Duduś en Kim Ramona Ranalter zijn samen met Lucy Wilke makers van SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIPdat twee keer te zien is in de Paardenkathedraal. 

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Naast 'Performing Care' worden ook de thema's ‘Black Body – White Gaze’ en ‘Between Provocation and Invitation’ besproken. Moderator Merel Heering gaat het gesprek aan met SPRING kunstenaars en/of interessante gastsprekers. De Talks zijn voor de nieuwsgierige luisteraar, de kritische expert, de student en de professional. Ze zijn gemakkelijk te combineren met voorstellingsbezoek, maar kunnen ook los bezocht worden. Ze zijn gratis en open voor iedereen.

Topic Talks maken deel uit van SPRING Academy

 

Data

26/05/2023 17:30

Prijs

gratis / free

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht Zocherfoyer

Editie

SPRING 2023 

Info

Duur: 1 uur

Taal: Engels

Toegankelijkheid: (visuele elementen niet heel belangrijk)

Om jezelf een plekje te garanderen, wordt het aangeraden om je aan te melden. Dit kan via dit Google formulier

 
 
 

SPRING passe-partout