Ga naar de inhoud
  • Topic Talk

Topic Talk: Black Body – White Gaze

Datum / Data
26 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Zocherfoyer
Duur
1 uur
Taal
Engels
Prijs
gratis / free
Editie
SPRING 2023

Conversatie over het zwarte lichaam op het podium met makers Harald Beharie, Ligia Lewis en Dries Verhoeven

We zien de emancipatie van zwarte lichamen in westerse theaters, maar het publiek is overwegend wit. Wat doet die witte blik met het zwarte lichaam? Is emancipatie van deze blik mogelijk en (hoe) vormt het theater een goede context hiervoor? Hoe overstijgen we de reproductie van exotisme? En hoe gaan kunstenaars met deze vragen om?

SPRING Makers Ligia Lewis, Harald Beharie, en Dries Verhoeven gaan in gesprek met elkaar, de moderators en het publiek. Van Ligia Lewis zijn tijdens SPRING 2023 twee voorstellingen te zien: Still Not Still en A Plot / A Scandalbeide in de Stadsschouwburg. Harald Beharie's voorstelling Batty Bwoy is twee keer te zien in Het Huis. Dries Verhoevens Dear beloved friend, speelt in de Stadsschouwburg.

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Naast 'Black Body – White Gaze' worden ook de thema's ‘Performing Care’ en ‘Between Provocation and Invitation’ besproken. Moderator Merel Heering gaat het gesprek aan met SPRING kunstenaars en/of interessante gastsprekers. De Talks zijn voor de nieuwsgierige luisteraar, de kritische expert, de student en de professional. Ze zijn gemakkelijk te combineren met voorstellingsbezoek, maar kunnen ook los bezocht worden. Ze zijn gratis en open voor iedereen. 

Topic Talks maken deel uit van SPRING Academy

Delen

Maker

SPRING Academy

Beweging aan Beweging uit