Ga naar de inhoud
  • Dance

Spelling Spectacle

Datum / Data
za 25 mei 2024 20:00
zo 26 mei 2024 18:00
Locatie
Stadsschouwburg Blauwe Zaal
Duur
60 min
Taal
Engels
Land
Noorwegen/België
Prijs
€18,- / €15,-
Thema's
Performing speculations
Editie
SPRING 2024
Toegankelijkheid arrow

Choreograaf Ingrid Berger Myhre komt terug naar SPRING. Spelling Spectacle is een voorstelling waarin drie performers navigeren binnen een zorgvuldig bedacht, en toch speels, plan. Met frisse humor doen ze een intelligente poging om de valkuilen in onze logica op te sporen. Zien we wat er recht voor onze neus staat, of kijken we erdoorheen?

Video

Spelling Spectacle is een voorstelling over logica, gevolg en mogelijkheden van Ingrid Berger Myhre, gemaakt en gespeeld in samenwerking met Nicola Gunn en Ida Wigdel.

Met als onderstroom “Als, dan” staat in dit stuk de vraag centraal wat een choreografische gedachtenstroom kan zijn en hoe die eruit kan zien. Wat bepaalt het vervolg, en hoe dan? Op basis van welke gegevens is het duidelijk wat ik zeg? En wat zegt dat over onze leesachtergrond?  

De titel Spelling Spectacle allitereert niet alleen fijn, maar de twee woorden hebben ook allebei twee betekenissen. Alletwee roepen ze associaties op met magie, naast hun letterlijke betekenis van lezen en zien. Spellen is het ontcijferen van een woord, maar ‘a spell’ is ook een toverspreuk. Een ‘spectacle’ is iets om naar te kijken, maar ‘spectacles’ zijn ook de bril waar je doorheen kijkt.

https://www.caravanproduction.be/artists/ingrid-berger-myhre

https://ingridbergermyhre.com

 

Recensie

Javier López Piñón in Theaterkrant over Spelling Spectacle: “De grappige invallen en ongerijmde overgangen van deze voorstelling prikkelen de verbeelding en stimuleren het observatievermogen.” Lees de volledige recensie hier.

"Onderliggend aan Myhre's praktijk is een goede mix tussen het komische en het filosofische; vlagen van lachen en kritisch denken over de politiek van het zien - iets wat hedendaagse performance nodig heeft om het veld scherp te houden, tot nadenken aanzettend, maar toch zeer in staat om het publiek te boeien"

Rathsaran, Etcetera

Delen

Maker

Ingrid Berger Myhre

Credits

Choreografie: Ingrid Berger Myhre

In samenwerking met: Nicola Gunn en Ida Wigdel

Uitgevoerd door: Nicola Gunn, Ida Wigdel en Ingrid Berger Myhre

Muziek: Lasse Passage Lichtontwerp: Ryoya Fudetani

Scenografie: Oshin Albrecht Kostuum

Ontwerp: Signe Vasshus

Adviezen: Thomas Bîrzan, Eirik Blekesaune

Met dank aan: Pablo Esbert Lilienfeld, Ashley Ho, Calvin Ferdinando Carrier, Hilde Ingeborg Sandvold

Productie: Caravan Productie

 

Coproductie: Dansateliers (Rotterdam, NL), Kunstenwerkplaats (Brussel, BE), BIT Teatergarasjen (Bergen, NO), Rosendal Teater (Trondheim, NO), SPRING Performing Arts Festival (Utrecht, NL)

 

Residenties: KAAP (Brugge, BE), BUDA (Kortrijk, BE), Kunstenwerkplaats (Brussel, BE) Dansateliers (Rotterdam, NL), Tanzfabrik (Berlijn, DE), fieldworks (Brussel, BE)

 

Ondersteund door: Advancing Performing Arts Project (apap) – FEMINIST FUTURES – een project medegefinancierd door het Creative Europe Programma van de Europese Unie, Fonds Podiumkunsten, Arts Council Norway, Fond for Lyd og Bilde, De Vlaamse Gemeenschap, De Vlaamse Gemeenschapscommissie.

 

Fotocredits: Tale Hendnes

Beweging aan Beweging uit