Ga naar de inhoud
  • Performance-installation
  • SPRING coproduction
  • NL premiere

Lake Life

Datum / Data
do 30 mei 2024 18:00
vr 31 mei 2024 15:00
vr 31 mei 2024 18:00
Locatie
Stadsschouwburg Blauwe Zaal
Duur
90 min
Taal
Engels en Nederlands
Land
Nieuw-Zeeland/België
Prijs
€18,- / €15,-
Thema's
Face from the crowd, Crossing the 4th wall
Editie
SPRING 2024
Toegankelijkheid arrow

Disclaimer arrow

Deze voorstelling maakt gebruik van langzaam veranderende lichten die ontworpen zijn om tot een hallucinerend effect te leiden en stroboscoopverlichting.

Voor iedereen vanaf 10 jaar! De voorstelling kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden beleefd. De voorstelling is interactief, met licht fysiek contact.

McIntosh nodigt publiek van 10 tot 100 jaar uit om deel te nemen aan haar werk, waarbij de performance alleen kan plaatsvinden wanneer deze wordt geactiveerd door toeschouwers. Lake Life is een spel en een uitnodiging om je verbeelding te gebruiken, op een speelse maar radicale manier. Kunnen we ontsnappen aan onze grenzen? Kunnen we weer vrij denken en onze leefregels ombuigen, zodat ze ons en de wereld beter dienen?

Video

Hoe makkelijk is het voor ons om te veranderen? Hoe fluïde zijn we eigenlijk? Hoe zijn we met elkaar en de wereld verknoopt? Lake Life is een spel over samenwerking, een puzzel en een feestje. Je stapt erin, eerst je ene voet en dan je andere, en als je er weer uitstapt heb je er misschien een derde bijgekregen. Het is een allesveranderend spel. Het is maar bedacht, maar het is ook echt. Het publiek wordt uitgenodigd om nooit eerder bedachte ruimtes te verkennen, in een dromerige wereld van ingebeelde lichamen en zelftransformatie. Hier worden je zintuigen voelbaar anders aangesproken en de grenzen van je identiteit worden vloeibaar. 

De sociale en fsyieke kwetsbaarheid die de coronapandemie veroorzaakte wordt door verschillende generaties anders beleefd, maar het hervinden van het vertrouwen, plezier en de vrije verbeelding is een zorg die we allemaal delen. Hoe kunnen we losbreken uit de rollen die de buitenwereld van ons verwacht? Wat verbindt ons allemaal? Misschien is dat wel de mogelijkheid om een nieuwe wereld te verbeelden waar we helemaal van voren af aan onze gewoontes opnieuw kunnen vormgeven…

Voor iedereen vanaf 10 jaar! De voorstelling kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden beleefd. De voorstelling is interactief, met licht fysiek contact.

https://www.spinspin.be/artists/kate-mcintosh/

Interview

Theaterkrant heeft onlangs Kate McIntosh, maker van Lake Life, geïnterviewd. Lees het interview hier!

Recensies

“Behalve een snelweg arrangeren voor mensen richting een alternatieve vorm van ontspanning en reflectie (wat wil je nog meer van theaterkunst?), levert Lake Life ook een soort antropologische sampling op, omdat je in korte tijd zoveel doet en doormaakt met mensen die je verder niet kent of uitgekozen hebt.”

Lees hier de Theaterkrant recensie over Lake Life.

“Durven we onszelf te vergelijken met deze Veranderaars? De gedachte aan zo’n mogelijkheid inspireert, intrigeert, confronteert of zelfs beangstigt ons. Dit meer is de lang vergeten grenzeloze verbeelding van onze kindertijd.”
– Elisavet Droulou, SPRING reporter

"Overal waar mensen samenkomen om een voorstelling te beleven, zijn ze evenzeer met elkaar bezig als met de voorstelling"

Kate McIntosh

Delen

Maker

Kate McIntosh

Credits

een project van Kate McIntosh

in samenwerking met Arantxa Martinez

visuele installatie Nadia Lauro

geluid Eric Desjeux

lichtontwerp Eduardo Abdala

artistiek advies Harun Morrison, Sarah Parolin, Tim Etchells

geluidsonderzoek Charo Calvo

technische leiding Koen De Saeger

in samenwerking met Tatiana Carret

studio-assistentie Maria O’Herce, Ashley Van Pouke

tekeningen Dari Gatti

kaarten Marzia Dalfini

harnas Karolien Nuyttens

stemmen Manah Depauw, Anja Mülle

met medewerking van Ghyslaine Gau

algemene leiding Sarah Parolin

productieleiding Niamh Moroney

tournee-management Luca Napoli

administratie Laura Deschepper, Elie Agniel

een productie door SPIN (Brussel)

 

gecoproduceerd door kunstenfestivaldesarts (Brussel), BRONKS (Brussel), Kaaitheater (Brussel), Viernulvier Kunstencentrum (Gent), PACT Zollverein (Essen), Festival d’Automne à Paris (Parijs), T2G Théâtre de Gennevilliers Centre Dramatique National (Gennevilliers), MDT (Stockholm), SPRING Performing Arts Festival (Utrecht), BIT Teatergarasjen (Bergen), SCHÄXPIR Festival (Linz), figuren. theater.festival (Erlangen), Teatro Municipal do Porto (Porto)

 

gefinancierd door Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)

residentie GC Pianofabriek (Brussel)

geassocieerde productie L’Amicale (Lille)

 

met dank aan Hans Bryssinck, Diederik Peeters, Laura Deschepper, Anna Rispoli, Marnie Slater, Caroline Daish, Britt Hatzius, Sheena McGrandles, Barbara Greiner, Frida Laux

 

speciale dank aan al het vrijwillige publiek dat ons heeft geholpen bij dit proces, en Sabine Zahn & Joshua Rutter voor het lenen van “Ghost Head” uit de Unwritten Library

 

fotocredits Bea Borgers

Beweging aan Beweging uit