Ga naar de inhoud
  • Dance
  • NL premiere

SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP

Kim_Twiddle, Lucy Wilke, Paweł Duduś
Datum / Data
23 mei, 24 mei 2023
Locatie
Paardenkathedraal
Duur
60 minutes
Taal
Engels en Duits met Engelse boventiteling
Land
Duitsland, Polen
Prijs
€17,50 / €14,50
Editie
SPRING 2023

Een portret van vriendschap tussen twee kunstenaars en de worsteling om te leven in een wereld van normativiteit

SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP gaat over samen zijn. Performer Lucy Wilke, geboren met een erfelijke spierziekte, danser Paweł Duduś en e-componist Kim_Twiddle verkennen op een tedere, speelse en uiterst sensuele manier de bevrijdende kracht van hun bijzondere vriendschap. De performers schetsen in zeven hoofdstukken een intiem portret dat inzicht biedt in een alternatieve manier van leven en zijn. Het publiek aanschouwt een tedere pas de deux van aanraking. In een zacht landschap ontmoeten Wilke en Duduś elkaar met onderzoekende gebaren en beschrijvingen, en doorgronden een veld van tegenstellingen. Ze ontmaskeren de normen van de samenleving en werken aan de opheffing van hun fysieke grenzen.

Wilke’s lichaam wordt vaak gezien als een handicap. Duduś identificeert zich als queer, non-binair, migrant, feminist en ally. Samen stellen ze zich bloot aan de blik van het publiek en beantwoorden ze het voyeurisme met een radicale intimiteit. Man/vrouw, slachtoffer/dader, actief/passief: in de verbeelding van deze performers zijn dergelijke tegenstellingen niet langer relevant. Met deze performance maken Wilke en Duduś een harde vuist tegen de maatschappelijke exclusie van minderheden. Het stuk tart stereotypen en gangbare overtuigingen en biedt het publiek een glimp van een utopie waarin menselijke interacties gevuld zijn met tederheid en eerlijkheid.

Het is een verhaal over zorgen en verzorgen; een verhaal over constante botsingen met de maatschappij en de kracht die wordt opgebouwd om die te weerstaan. Het is een voorstelling over sensualiteit en intimiteit en tenslotte een viering van vriendschap.

SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP werd geselecteerd voor de Theatertreffen Berlin 2021, en is bekroond met de Duitse Theaterprijs DER FAUST in de categorie Performer / Actress Dance.  

Paweł Duduś en Kim_Twiddle zullen in de Topic Talk performing care verder ingaan op het concept van zorgverlening en hoe zij dit gebruiken in hun werk. Lucy Wilke is deel van blind & lamedie tijdens SPRING een concert zullen geven. 

Deze tour wordt ondersteund door Kulturreferat München

 

Delen

Maker

Lucy Wilke

Maker

Paweł Duduś

Maker

Kim_Twiddle

Beweging aan Beweging uit