Ga naar de inhoud
  • Maker

Kim_Twiddle

Lucy Wilke is een multi-getalenteerde kunstenaar die bekend staat om haar werk als zangeres, actrice, danseres, auteur en regisseur. Ze is de zangeres van de ba…

Lucy Wilke is een multi-getalenteerde kunstenaar die bekend staat om haar werk als zangeres, actrice, danseres, auteur en regisseur. Ze is de zangeres van de band blind & lame en toert uitgebreid door Duitsland. Ondanks haar spierziekte blijft ze haar passie voor kunst en donkere humor nastreven, wat duidelijk te zien is in haar scenario's, korte films en toneelstukken.Wilke kreeg haar opleiding aan het International Munich Art Lab, waar ze haar zang- en stem acteervaardigheden ontwikkelde. Ze speelde verschillende hoofdrollen in producties als Extaze en Het Zwanenmeer met het dansensemble Abart. In 2017 trad ze op in Fucking Disabled van David von Westphalen, gevolgd door Anthropomorphia en Sein – Show der Begegnung. In 2020 creëerde Wilke haar eigen productie, SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, in samenwerking met Paweł Duduś bij Schwere Reiter in München en de Münchner Kammerspiele. Deze productie won de prestigieuze prijs Der Faust voor de beste dansvoorstelling in 2020 en werd in 2021 geselecteerd voor de Theatertreffen in Berlijn, het prestigieuze festival dat elk jaar de 10 meest opmerkelijke voorstellingen van Duitsland presenteert.

Paweł Duduś is een queer-non binaire-migrant-feminist, geboren in Polen in augustus 1989. Diens artistieke expressie wordt beïnvloed door diens ervaringen in dans, theater en performance kunst. Die heeft samengewerkt met kunstenaars als David Bloom, David von Westphalen, Mor Shani, Martina Rösler, Alessandro Sciarroni en Alexander Gottfarb. Diens artistieke expressie is gevormd door diens sociaal-politieke gevoeligheid, die wordt beïnvloed door het leven en werken op veel verschillende plaatsen. Een van diens belangrijke ervaringen was onlyloveisreal, een onderzoeksproject over intimiteit, liefde en zelfzorg met Laura Eva Meuris. In 2020 voltooide Paweł een graad in Sexological Bodywork en Somatic Sexual Education en was medeoprichter van SKINSHIP, dat onder andere workshops aanbiedt over intimiteit, aanraking, toestemming en in ‘erotic embodiment’ voor queer, trans, nonbinaire, intersex, agender, genderfluide en femme lichamen.

Kim Ramona Ranalter, alias Kim_Twiddle, is een non-binaire kunstenaar die verschillende kunstvormen en technische ambachten mengt in zowel fysieke als virtuele ruimtes. Die is oprichter van het queer feministisch collectief WUT e.V. en heeft met verschillende ensembles en kunstenaars samengewerkt aan diverse projecten, waaronder SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, Amsterdam, en Alles Gold nichts Glänzt. Kim is gespecialiseerd in compositie en sound design in elektronische muziek, waarbij die put uit verschillende genres en gebruik maakt van analoge elektronische geluidsapparatuur uit de vroege jaren 2000. Die heeft ook soundscapes gecreëerd voor multimedia installaties, theaterstukken en audiovisuele tentoonstellingen in publieke-virtuele ruimtes, zoals het stereoscopische VR spel Parcour.

Delen

Beweging aan Beweging uit