Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Maker Ligia Lewis over geschiedenis en racisme en hoe ze dit in haar voorstellingen verwerkt

19.05.2023

Ligia bespreekt haar SPRING-voorstellingen van deze week: Still Not Still op do 25 mei en A Plot / A Scandal op vr 26 en za 27 mei.

Het is alweer tijd voor de vierde en laatste aflevering van het 2023-seizoen van de podcast SPRING in het Diepe. In deze aflevering gaat host Luuk Hezen in gesprek met maker Ligia Lewis, die twee Nederlandse premières heeft op SPRING dit jaar: Still Not Still op 25 mei, en A Plot / A Scandal op 26 en 27 mei.

We moeten onze geschiedenis met racisme en kolonialisme confronteren, niet negeren. Dit is waar de voorstellingen van choreograaf Ligia Lewis over gaan. Op SPRING 2023 presenteert ze twee van haar voorstellingen: Still Not Still, over het koloniale verleden en heden, en A Plot / A Scandal, over historische en moderne (politieke) schandalen.

In deze podcast-aflevering praat Ligia met kunstjournalist Luuk Heezen over deze producties, en thema’s die voor haar belangrijk zijn en in haar werk worden gebruik: thema’s als racisme, kolonialisme, en meer. Ze bespreekt hoe de moderne Westerse samenleving vaak zijn moeilijke geschiedenis negeert om naar de toekomst te kijken, maar dat dit juist niet is wat we moeten doen. Volgens Ligia moeten we onze geschiedenis juist erkennen.

Als je deze aflevering leuk vond, luister dan ook zeker naar de andere afleveringen met meer SPRING-makers. Deze afleveringen zijn te vinden op Spotify, Apple Podcasts, en onze website.

Delen

Beweging aan Beweging uit