Ga naar de inhoud
  • SPRING Academy

MASTERCLASS #2

Taoufiq Izeddiou - company Anania
Datum / Data
zo 26 mei 2024 10:00
Locatie
Het Huis Utrecht
Duur
5 uur
Taal
Frans (Nederlandse/Engelse vertaling)
Prijs
€45
Editie
SPRING 2024

Taoufiq Izzediou is choreograaf, danser en docent, geboren in Marrakech. Moderne dans kwam in zijn leven door een training die hij beschrijft als “wild”. Zijn ontmoeting met Bernardo Montet, directeur van het Nationaal Choreografisch Centrum van Tours, introduceerde hem op het professionele podium in 1997. Naast zijn carrière als danser creëerde Taoufiq Izeddiou zijn eerste choreografie in 1999. Het jaar daarop zette de solo “Danse Nord” van Suzanne Buirge hem op de kaart van de choreografische wereld. In 2003 inspireerde het succes van het groepsstuk “Fina K’enti” hem tot de oprichting van Anania, het eerste moderne dansgezelschap in Marokko. Twee jaar later creëerde hij het moderne dansfestival “On marche” in Marrakech.

Tijdens deze masterclass krijg je de kans om je te verdiepen in het inspirerende universum van het choreografische stuk HMADCHA, dat als basis dient voor deze unieke sessie. Je wordt ondergedompeld in een wereld waar dans samenkomt met trance, lichamelijke uitputting en de transformatie van het individu in een politiek lichaam. Taoufiq Izeddiou verkent de kracht van trance en beweging om fysieke en mentale beperkingen te overstijgen, waardoor je transformeert van een lichaam dat gebukt gaat onder dagelijkse zorgen naar een lichaam dat stevig geworteld is in de politieke ruimte. Deze workshop nodigt uit om verder te gaan dan de grenzen van traditionele dans.

Of je nu een ervaren danser bent of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van je lichaam, de workshop staat open voor iedereen.

De Masterclass is inclusief lunch en een kaartje voor de voorstelling van 21:15 van HMADCHA door Taoufiq Izeddiou in de Stadsschouwburg Utrecht op za 25 mei. Hoewel er iemand zal helpen met vertalen, zal het belangrijkste communicatiemiddel fysieke taal zijn.

Je kunt je tot 25 april 2024 aanmelden voor deze Masterclass via deze link.

 

Fotocredits: Agnès Mellon

Delen

Maker

Taoufiq Izeddiou – company Anania

Beweging aan Beweging uit