Ga naar de inhoud

  Wanaset Yodit

  Laila Soliman
  Datum / Data
  27 mei, 28 mei, 29 mei 2021
  Locatie
  SPRING@home
  Duur
  30 minuten
  Taal
  Engels/Arabisch met ondertiteling
  Land
  Egypte
  Prijs
  €12,50, inclusief pakket met ingrediënten voor de voorstelling en de bijbehorende verzendkosten. Deze wordt thuisbezorgd, vul dus je adresgegevens in!
  Thema's
  SPRING@home
  Editie
  SPRING 2021

  Indrukwekkende verhalen in een intieme online koffieceremonie

  De Egyptische toneelregisseur Laila Soliman gelooft in de kracht van theater om mensen te helpen hun traumatische ervaringen te verwerken. Zoals die van Yodit Akbalat en Abir Omer, die vanuit Soedan naar Duitsland vluchtten. In Wanaset Yodit vertellen de twee vriendinnen bij een kop koffie hun verhaal. Maar achter hun aangrijpende geschiedenissen schuilen niet alleen veel tranen – met haar humor en levenslust krijgt Yodit de lachers regelmatig op haar hand. Vanwege corona is de voorstelling nu anders ingekleed. Waar het eerst een live koffieceremonie in een kleine opzet zou zijn, delen de twee vriendinnen hun verhalen via een intiem videogesprek. Met het pakket dat je ontvangt kun je zelf thuis een koffieceremonie voorbereiden. Dat je toch met Abir en Yodit in contact kunt komen ondanks de beperkingen en maatregelen van dit moment, maakt deze ervaring even indrukwekkend.

  Over

  Laila Soliman is een Egyptische theaterregisseur en toneelschrijver die in Cairo woont en werkt. Ze studeerde aan de American University in Cairo en behaalde haar master in theater aan Dasarts (AHK) in Amsterdam. In haar werk is ze vooral geïnteresseerd in de voortdurende verandering in het huidige sociaal-politieke klimaat en de invloed daarvan op personen, relaties en machtsverhoudingen. Ze gebruikt gezamenlijke herinneringen en persoonlijke verhalen om het gat tussen de officiële versie van gebeurtenissen en de intieme persoonlijke ervaring daarvan te overbruggen.

  Delen

  Maker

  Laila Soliman

  Beweging aan Beweging uit