Ga naar de inhoud
  • Topic Talk
  • SPRING Academy

Topic Talk: War on Stage

Ira Melkonyan, alaa minawi, Sruti Bala
Datum / Data
vr 24 mei 17:00
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Dudokfoyer
Duur
90 min
Taal
Engels
Prijs
Gratis
Thema's
War on stage
Editie
SPRING 2024
Toegankelijkheid arrow

Is er ruimte op het podium voor oorlog?

Vorig jaar opende SPRING haar festival met een concert van de Oekraïense band DakhaBrakha. Hun performance riep op tot een discussie op theaterkrant.nl over de representatie van oorlog in de theaters: hoe moeten kunstenaars omgaan met het vormgeven van oorlog op het podium? En wat is de verantwoordelijkheid van de programmeur hierin?

Professor Sruti Bala en (theater)makers Ira Melkonyan en Alaa Minawi gaan met elkaar in gesprek. Bala en Melkonyan schreven afgelopen jaar beiden een brief aan theaterkrant naar aanleiding van DAKHABRAKHA. Melkonyan en Minawi zijn daarnaast beiden terugkerende makers bij SPRING en staan ook dit jaar op het programma. Het gesprek wordt gemodereerd door Marijn Lems, schrijver voor de theaterkrant en een van de initiatiefnemers van Theater voor Gaza.  

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Bezoek naast War on Stage ook de Topic Talk ‘Ownership & (De)colonial Practices’. Dit jaar experimenteren we ook met een nieuwe vorm van Topic Talks waarin uitwisseling tussen makers en publiek centraal staat: de Long Table Talks. Neem deel aan het geprek in onze Long Table Talk ‘Speculative Storytelling’ of ‘Staging Climate’.

De voertaal van de Topic Talks en Long Table Talks is Engels. 

 

Na de Topic Talk presenteert festivalresident Nina Khyzhna een performatieve presentatie over haar nieuwe werk “Body of Danger.”

Delen

Maker

Ira Melkonyan/the rubberbodies collective

Maker

alaa minawi

SPRING Academy

Sruti Bala

Professor

Beweging aan Beweging uit