Ga naar de inhoud

  Suddenly everywhere is black with people

  Marcelo Evelin, Demolition Inc.
  Editie
  SPRING 2014

  In Suddenly everywhere is black with people mengt een groep pikzwart geverfde performers zich tussen het publiek en komt zo angstaanjagend en opwindend dichtbij. De dansers bewegen zich door de ruimte als een aaneengeklonterd lichaam en dwingen je als bezoeker telkens opnieuw een plek te kiezen. Is het een oorlogsdans? Of een menigte op de vlucht? Een exodus? Marcelo Evelin liet zich inspireren door het boek Massa en macht van Elias Canetti waarin deze Nobelprijswinnaar het onheilspellende fenomeen van mensenmenigten probeert te ontraadselen. Suddenly everywhere is black with people gaat over de angst voor het onbekende, maar ook de fascinatie ervoor. De voorstelling trok eerder in Nederland volle zalen tijdens Kunstenfestivaldesart en De Internationale Keuze en maakte grote indruk bij zowel pers als publiek. Mis deze festivalhit niet!

  Winnaar van de Funarte Klauss Vianna Dance Award 2011 (BR).

  Op 16 mei vindt er na de voorstelling een 10 Minutes, 10 Questions plaats.
  Op 17 mei is Suddenly everywhere is black with people samen met Adishatz/Adieu te zien als Double Bill #3 Brazilian Dance + French onemanshow.

  Suddenly everywhere is black with people is goed te combineren met de performance-installatie Still (The Economy of Waiting).

  Delen

  Maker

  Marcelo Evelin

  Maker

  Demolition Inc.

  Beweging aan Beweging uit