Ga naar de inhoud

  Some Use For Your Broken Claypots

  Christophe Meierhans
  Editie
  SPRING 2014

  Hoe zou onze democratie eruitzien met andere wetten? Christophe Meierhans heeft daar zo zijn eigen ideeën over…
  In Some Use For Your Broken Claypots voert hij als gepassioneerde verkiezingskandidaat in een collegezaal campagne voor een radicale verandering van de democratische orde zoals we die nu kennen. Meierhans is voor een nieuwe grondwet en een nieuw kiessysteem. Hij wil een eind maken aan het aan de macht komen door verkiezingen – hij wil mensen juist met verkiezingen uit hun macht zetten. Net als de oude inwoners van Athene dat deden. Zij schreven tijdens volksbijeenkomsten op een scherf van een pot de naam van degene die volgens hen de stad moest verlaten. Meierhans gaat uit van dit klassieke systeem en bouwt aan een toekomstige democratie.
  Ga jij op Meierhans stemmen?

  De voorstelling vindt plaats in de Utrecht University School of Governance. Na afloop van beide voorstellingen is er een korte ‘after lecture’  van professoren van de Universiteit van Utrecht in de collegezaal . Op maandag 19 mei verzorgt Dr. Harmen Binnema de after lecture en op woensdag 21 mei verzorgt Dr. Ank Michels deze.

  Op 19 mei is Some Use For Your Broken Claypots samen met Still (The Economy of Waiting) te zien als Double Bill #5 The art of waiting + Political activism.

  Delen

  Maker

  Christophe Meierhans

  Maker

  BE)

  Beweging aan Beweging uit