Ga naar de inhoud
  • Walk

Wandeling van Peter Power voor het Gap Exchange Programme

Peter Power
Datum / Data
25 mei 2023
Locatie
Utrecht
Land
Ierland
Prijs
gratis / free
Editie
SPRING 2023

Peter Power reflecteert op de spanningen van het stadsleven via een wandeling door de stad

Kunstenaar Peter Power deelt tijdens SPRING een kort fragment van zijn werk After Light: These Dark Citizens van het Sparsile Collective. Dit werk is een meditatie op de spanningen van het stadsleven, op verval, ontwikkeling, en onze innerlijke zelf. Deze poetische ode aan de stad vraagt ons om te herdenken wat onze rol als burger in donkere plekken is, om na te denken over de effecten van design en architecuur op onze levens, om ons af te vragen wat een stad nou écht is, en moedigt ons aan om nieuwe verhalen in het donker te vinden.

Deze vertoning van Peters werk bestaat uit een wandeling door de stad die wordt begeleid door een app op je telefoon. Je kunt deze wanderling alleen doen, of met anderen. Je zult Peter ontmoeten voor een gesprek aan het einde van de wandeling om 22:30, bij het SPRING festivalhart in de Stadsschouwburg. Je kunt zelf beslissen hoe lang je wil wandelen, maar ongeveer een uur wordt aangeraden.

Om mee te doen heb je een smartphone nodig die is geupdate tot the nieuwste OS – dit om te voorkomen dat er softwareproblemen optreden. Je hebt ook een koptelefoon nodig. 

Download the app ECHOES.xyz op je telefoon: deze is gratis te vinden op de app store. Wanneer je de app hebt gedownload kun je zoeken voor de wanderling die “After Light: Utrecht” heet. Download deze wandeling op je telefoon. Let op: je kunt de wandeling pas na 20:00 op woensdag 24 mei vinden op de app. Download de wandeling pas vlak voordat je wil beginnen: dit zorgt ervoor dat je de nieuwste versie hebt.

Een kleine kaart van een aantal belangrijke locaties in de wandeling zal vlak voor de performance aangeleverd worden. Check deze site ongeveer een dag voor het evenement.

Kleed je bijpassend voor het weer, met comfortabele schoenen. Er is geen starttijd voor de wandeling, maar wel een eindtijd: dit is zodat je kan samenkomen en met de artiest kan praten.

Peter doet mee aan het eerste Gap Exchange programme wat wordt georganiseerd door Irish Theatre Institute en locale partners, inclusief SPRING Performing Arts Festival in Utrecht. Hij is gekoppeld aant locale kunstenaar Asa Horvitz. Asa ontvant Peter in Utrecht en introduceert hem aan de stad en de lokale kunstgemeenschap. Later in het jaar ontvangt Peter Asa in Cork, Ierland. Gap Exchange wordt gesteund door de Arts Council van Ierland. 

Delen

Maker

Peter Power

Beweging aan Beweging uit