Ga naar de inhoud
  • SPRING Academy

MASTERCLASS #3

Ezra Veldhuis, Bosse Provoost, Extinction Rebellion Utrecht
Datum / Data
wo 29 mei 2024 10:00
Locatie
Het Huis Utrecht
Duur
5 uur
Taal
Engels
Prijs
€45
Editie
SPRING 2024

Workshop voor kunstenaars en activisten, waarin Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Extinction Rebellion samen met de deelnemers een “installatieprotest” bedenken.

De deadline voor het aanmelden voor deze masterclass is verstreken. Echter, voor sommige masterclasses hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar. Als je wil deelnemen, stuur dan een e-mail naar springacademy@springutrecht.nl. Vul het Google-formulier niet in, dit wordt niet meer gelezen. We hopen je bij de masterclass te zien!

Ezra Veldhuis en Bosse Provoost werken sinds 2018 samen om voorstellingen te maken op het snijvlak van performance en installatiekunst, ecosysteem en technologie. Hun nieuwste voorstelling All Watched Over by Machines of Loving Grace ging in oktober 2023 in première in CAMPO. Ezra Veldhuis is actief in zowel podiumkunsten als beeldende kunst. Ze voltooide de masteropleiding beeldende kunst aan de School of Arts|KASK Gent in 2017. Ze heeft een multidisciplinaire werkwijze gericht op licht als materiaal en onderwerp. Ze maakt performances, installaties, schilderijen en video’s en werkt daarnaast als lichtontwerper en scenograaf. Bosse Provoost is podiumkunstenaar en regisseur. Hij studeerde af aan de masteropleiding Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten|KASK Gent in 2016. Zijn eerste voorstellingen (Herberg, Moore Bacon! en The Act of Dying) maakte hij in samenwerking met Kobe Chielens, met wie hij de lichaamstaal van animatiefilmfiguren verkende.

Extinction Rebellion Utrecht dient als een lokale tak van de wereldwijde milieubeweging die pleit voor dringende actie tegen klimaatverandering en ecologische achteruitgang. Door middel van meerdere methoden, zoals geweldloze protesten, gemeenschappelijke discussies en educatieve initiatieven, wil Extinction Rebellion Utrecht het publiek bewust maken van dringende milieukwesties. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en autoriteiten, zet XR Utrecht aan tot beleidsveranderingen en pleiten ze voor een duurzamere samenleving.

Samen geven ze een workshop voor kunstenaars en activisten. In deze workshop bedenken Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Extinction Rebellion samen met de deelnemers een “installatieprotest”. Hiervoor gaan we uit van Richard Brautigan’s gedicht All Watched Over by Machines of Loving Grace en vragen we ons af: Hoe creëren we een landschap van acties,  een demonstratie die “bezocht” kan worden door omstanders, die eenstemmig en toch meerstemmig spreekt?

Deze Masterclass is voor mensen die geïnteresseerd zijn in ecologie, performance, activisme en hoe deze gebieden met elkaar verweven zijn.

De Masterclass is inclusief lunch en een kaartje voor de voorstelling All watched over by Machines of Loving Grace van Veldhuis & Provoost in Theater Kikker Utrecht op dinsdag 28 mei om 19:30.

 

Fotocredits: Yvan Mahieu

Delen

Maker

Ezra Veldhuis

Maker

Bosse Provoost

Beweging aan Beweging uit