Ga naar de inhoud

  Lest We See Where We Are

  Ant Hampton, Tim Etchells
  Editie
  SPRING 2014

  Lest We See Where We Are is een reis naar het verleden én naar de toekomst. Aan het begin zit je aan het raam in een café op het Domplein met een aantal foto’s voor je neus. Terwijl je naar buiten kijkt neemt een stem in je hoofd(telefoon) je mee naar het verleden, en legt verbindingen tussen dat wat je door het raam ziet en wat je aantreft op de foto’s. Wat weten we over de afgelopen honderd jaar van deze plek? Wat is er hier vijfhonderd jaar geleden gebeurd? En de mensen die ons vanaf de foto’s aankijken: wat weten wij nu, wat zij toen nog niet wisten? En dan, plotseling, is het verleden voorbij en sta je buiten in die wereld, in het echt. Nu hoor je een andere stem, die hardop spreekt in een poging gedachten te formuleren over… de toekomst. Horen de mensen het ook? Gaan zij ervan uit dat jij verantwoordelijk bent voor deze gedachten? Zouden het ook daadwerkelijk jouw gedachten kunnen zijn? Door slim gebruik te maken van ingenieuze stereo-opnames en een eenvoudige ghettoblaster zet Ant Hampton een verbluffend lichamelijke ervaring neer, geïnspireerd door Utrecht. 
  Dit is de tweede keer dat Ant samenwerkt met Tim Etchells, een vervolg op The Quiet Volume dat tijdens Festival a/d Werf 2012  in de Universiteitsbibliotheek werd gepresenteerd.

  Lest We See Where We Are kan zowel in het Nederlands als het Engels worden gedaan. De voorstelling doe/ervaar je alleen. Elke 20 minuten start de voorstelling.

  Een coproductie van SPRING in het kader van het Europese netwerk Second Cities – Performing Cities.

  Te zien vanaf 6 mei.

  Delen

  Maker

  Ant Hampton

  Maker

  Tim Etchells

  Beweging aan Beweging uit