Ga naar de inhoud
  • SPRING coproduction

Landing on Feathers – Rehearsing the Not Yet

Jija Sohn, Julia Reist, Aleksandra Lemm in collaboration with Elmer Kouwenberg, Nica Roses
Datum / Data
18 mei 2022
Locatie
Het Huis Utrecht
Duur
90 minuten
Taal
Engels
Land
Japan / Korea / Polen
Prijs
€0,-
Thema's
Context programme
Editie
SPRING 2022

Een safe space waar we ideeën uitwisselen over zorg, nabijheid en onze verhouding tot de ander

Afgelopen jaar maakten choreografen Jija Sohn (Japan/Korea) en Aleksandra Lemm (Polen) grote indruk met Landing on Feathers. Deze korte documentairefilm kwam voort uit hun bijbaan als zorgverleners voor de verlamde Elmer Kouwenberg, met wie ze verschillende bewegingsoefeningen doen. Het werd een mooi verhaal over hoe alle mensen lichamelijke vrijheid kunnen ervaren.

Jija en Aleksandra werken nu samen met Julia Reist aan een tweede deel van het Landing on Feathers-project, waarin ze verder onderzoek doen naar inclusiviteit en mededogen in relaties tussen mensen en de samenleving. Tijdens SPRING Performing Arts Festival delen ze hun onderzoek met het publiek en creëren ze een bijzondere safe space waar publiek wordt uitgenodigd te reflecteren en uit te wisselen over zorg, nabijheid en onze verhouding tot de ander. Samen willen ze alle vormen van beperkingen, uitdagingen of ongemakken bespreekbaar maken.

Uitnodiging voor een kort WhatsApp gesprek over zorg
Voorafgaand aan de bijeenkomst op SPRING nodigen kunstenaars en zorgverleners Jija, Aleksandra en Julia mensen uit om deel te nemen aan een 1-op-1 informeel gesprek over menselijke relaties, zorg en zelfzorg in de eigen meest intieme en nabije omgeving. In een veilige omgeving van WhatsAapp-spraakberichten kunnen de vaak verborgen en onderschatte onderwerpen als kwetsbaarheid, gevoeligheid en persoonlijke behoeften worden gedeeld. Het is een uitnodiging om samen een moment te nemen, op adem te komen, tot rust te komen en na te denken over hoe wij zorg ervaren in ons dagelijks leven. Deelnemen kan door een e-mail te sturen naar landingonfeathers@gmail.com, waarna het gesprek via WhatsApp wordt voortgezet, het gesprek duurt ongeveer 20 minuten.

Delen

Maker

Jija Sohn

Maker

Julia Reist

Maker

Aleksandra Lemm in collaboration with Elmer Kouwenberg

Maker

Nica Roses

Beweging aan Beweging uit