Ga naar de inhoud

  Human use of human beings

  Romeo Castellucci, Socìetas Raffaello Sanzio
  Editie
  SPRING 2015

  Een zeldzame kans om één van de meest invloedrijke makers van Europa in Nederland te zien.

  Romeo Castellucci is een van de meest invloedrijke theatermakers in Europa van dit moment. Human use of human beings is een zeldzame kans om werk van Castellucci in Nederland te zien. In zijn werk gaat Castellucci nauwgezet op zoek naar de kern, de ziel van elk verhaal. Zelf zegt hij: “Zoals elke kunstvorm [is theater] een dans met de dood. Dat heeft niets duisters of treurigs, integendeel, het is gewoon een bespiegeling over de menselijke natuur.”

  Human use of human beings is een verbazingwekkend rauwe voorstelling over de vraag of de wereld van nu het waard is om in te leven. In Human use of human beings wordt verwezen naar de wederopstanding van Lazarus, waarbij een fresco van Giotto centraal staat. Maar wil Lazarus eigenlijk wel terugkomen wanneer Jezus hem roept?

   Op 22 mei is Human use of human beings samen met Complexity of Belonging te zien als Double Bill #1 Resurrection + Survival

   Op 23 mei is er in het kader van SPRING Academy in Stadsschouwburg Utrecht een openbaar interview met Romeo Castellucci.

  Delen

  Maker

  Romeo Castellucci

  Maker

  Socìetas Raffaello Sanzio

  Beweging aan Beweging uit