Ga naar de inhoud
  • NL premiere

Collection of Spectators

Raquel André
Datum / Data
26 oktober 2022
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal
Duur
90 minuten
Land
Portugal
Prijs
€ 18 / € 13
Editie
SPRING in Autumn 2022

Ontmoet Utrechtse theaterbezoekers in deze bijzonder intieme voorstelling

De Portugese theatermaakster Raquel André verzamelt mensen. Na haar verzameling van geliefden, een verzameling van verzamelaars en een verzameling van kunstenaars zijn nu de toeschouwers aan de beurt. Wie is die toeschouwer eigenlijk? Wat is hun relatie met kunst? En wat beleven zij als ze toeschouwer zijn?

Collection of Spectators is een voorstelling en een expositie ineen. Op het podium gaat Raquel André in diepgaand gesprek met een groep theaterbezoekers van Stadsschouwburg Utrecht waar ze een week lang intensieve workshops mee heeft gehad. Ze praten over hoe ze kunst zien, wat kunst voor hen betekent en welke indrukwekkende kunstwerken ze zich nog kunnen herinneren. Ook komt het onzichtbare verhaal van het theater zelf aan bod.

“Collecting is a way of building ourselves, of looking at ourselves.” Raquel André

Maak deel uit van Collection of Spectators!
Om deze voorstelling te kunnen maken zijn we op zoek naar 10 theaterbezoekers die op het toneel willen praten over wat kunst voor hen betekent. Welke voorstelling of muziek of kunstwerk heeft een onvergetelijke indruk op je gemaakt? Heeft kunst je (kijk op het) leven veranderd? Klik hier voor meer informatie over deelnemen aan Collection of Spectators.

Delen

Maker

Raquel André

Beweging aan Beweging uit