MELLOWING

Christos Papadopoulos & Dance On Ensemble
 

Een lichaam dat van buiten stilstaat maar vanbinnen trilt – door welke processen gaat energie voordat het naar buiten komt? Hoe verandert het als het lichaam ouder wordt?

MELLOWING  is de eerste samenwerking tussen Dance On Ensemble, het Berlijnse internationale ensemble van professionele 40+ dansers en de Griekse hedendaagse choreograaf Christos Papadopoulos. De dansers  van het Dance On Ensemble hebben gedanst in prominente hedendaagse dansgezelschappen over de hele wereld en kijken terug op een lange dansgeschiedenis. Door hun kennis en expertise te bundelen in het maakproces verkennen ze samen momenten van waarneming en de intensiteit van het moment. Dit creëert een levendige rusteloosheid: een permanente vibratie waarin de kijker onvermijdelijk bij betrokken raakt.

Met minimalistische  muziek van Coti K leidt Papadopoulos de groep dansers in MELLOWING geleidelijk in een collectieve oefening met repetitieve en synchrone ballettechniek. Maar met de aanwezigheid van deze dansers - niet alleen hun lichamen, maar ook hun persoonlijkheden en karakters - "mislukt" deze uitgesproken poging, en uit de mechanische groepscompositie nemen individuele uitingen het over. MELLOWING is een energiek dansproject dat beweging en samen zijn op het podium viert, maar ook de diversiteit en individualiteit van elke danser omarmt.

Christos Papadopoulos (GR) studeerde dans en choreografie aan de SNDO (School voor nieuwe Dansontwikkeling) in Amsterdam (2003), theater in de National Theatre of Greece, Drama School (GNT Drama School) (1999) en Politicologie op Panteion University (2000). Zijn eerdere werken OPUS en ELVEDON werden goed ontvangen toen ze speelden in het Porta Theater in Griekenland enop meerdere internationale festivals. Papadopoulos’ werk is geïnspireerd door de eindeloze, vaak onopgemerkte maar ook krachtige bewegingen die altijd aanwezig zijn in het dagelijks leven.

„[…] part of Greece’s younger generation of remarkable talents in the theatre and dance scene [and] hailed as an astonishing new voice in contemporary choreography […]“ (Greek news agenda)

https://dance-on.net/en/choreographers/christos-papadopoulos/

Het Dance On Ensemble (DE)  is ontstaan als initiatief van Madeline Ritter en Info Diehl, twee visionairs die actief zijn in de Duitse dansscene. Sinds 2015 verzamelt Dance On professionele dansers (van boven de 40 jaar) die uit grote dansgezelschappen stappen en zich artistiek verder willen ontwikkelen. Elk jaar nodigt Dance On kunstenaars van verschillende achtergronden uit, om nieuwe podiumwerken te creëren, die uitgebreid over de hele wereld toeren. Samen met internationaal bekende choreografen en regisseurs als Rabih Mroué, Deborah Hay, William Forsythe en Jan Martens ontwikkelt het gezelschap een repertoire van baanbrekende en interessante hedendaagse werken. Het doel is om een ambitieus repertoire te creëren voor 40 + dansers en op een duurzame wijze hun professionele loopbaan te blijven ontwikkelen. Vanuit een rijkdom van kennis uit ervaring, voert het gezelschap ook radicale werken uit de moderne dansgeschiedenis uit van iconische choreografen als Merce Cunningham, Martha Graham en Lucinda Childs en nodigt hedendaagse kunstenaars uit als Tim Etchells en Mathilde Monnier om in hun eigen artistieke stem ‘antwoorden’ op deze werken te creëren. Het ensemble wordt momenteel artistiek geleid door Ty Boomershine - voormalig solist in het legendarische Einstein on the Beach van Robert Wilson, en oud-danser van Nederlandse ensembles als Emio Greco en LeineRoebana.

https://dance-on.net/en/ 

Choreography: Christos Papadopoulos

Artistic Director Dance On Ensemble: Ty Boomershine

Dancers: Ty Boomershine, Javier Arozena, Alba Barral Fernández, Anna Herrmann, Emma Lewis, Gesine Moog, Miki Orihara, Tim Persent, Jone San Martin, Marco Volta, Lia Witjes Poole

Choreographic Assistant: Georgios Kotsifakis

Music: Coti K

Light: Eliza Alexandropoulou

Costume: Werkstattkollektiv

Technical Director & Light On Tour: Martin Beeretz

Sound On Tour: Mattef Kuhlmey

Artistic and Executive Director Bureau Ritter: Madeline Ritter

Producer: Hélène Philippot

Artistic Director Dance On Partizipation: Laura Böttinger

Head of Communication: Esther Ningelgen

Production Assistant: Anastasia Luck

Distributing Producers: Danila-Freitag Agency for the Performing Arts (Julia Danila and Sepide Freitag)

Photos and Videos: Jubal Battisti

Financial Administration: Christof Müller

 

Production: DANCE ON / Bureau Ritter

Coproduction: ONASSIS STEGI, Athens and Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape / Direction Yuval PICK, as part of the accueil-studio program.
Supported by Hauptstadtkulturfonds.

 

Photos used: Jubal Battisti

 

Data

27/05/2023 20:30 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€25,- / €17,50

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht Grote Zaal

Editie

SPRING 2023 

Info

Duur: 60 minuten

Taal: language no problem

Toegankelijkheid: 

Naast losse tickets heeft SPRING ook passe-partouts voor het hele festival en dagpassen voor vr 19, za 20, zo 21, vr 26, en za 27 mei.

 
 
 

SPRING passe-partout