Ga naar de inhoud
  • Maker

Christos Papadopoulos

Christos Papadopoulos (GR) studeerde dans en choreografie aan de SNDO (School voor nieuwe Dansontwikkeling) in Amsterdam (2003), theater in de Nationa…

Christos Papadopoulos (GR) studeerde dans en choreografie aan de SNDO (School voor nieuwe Dansontwikkeling) in Amsterdam (2003), theater in de National Theatre of Greece, Drama School (GNT Drama School) (1999) en Politicologie op Panteion University (2000). Zijn eerdere werken OPUS en ELVEDON werden goed ontvangen toen ze speelden in het Porta Theater in Griekenland enop meerdere internationale festivals. Papadopoulos’ werk is geïnspireerd door de eindeloze, vaak onopgemerkte maar ook krachtige bewegingen die altijd aanwezig zijn in het dagelijks leven.

„[…] part of Greece’s younger generation of remarkable talents in the theatre and dance scene [and] hailed as an astonishing new voice in contemporary choreography […]“ (Greek news agenda)

https://dance-on.net/en/choreographers/christos-papadopoulos/

Het Dance On Ensemble (DE)  is ontstaan als initiatief van Madeline Ritter en Info Diehl, twee visionairs die actief zijn in de Duitse dansscene. Sinds 2015 verzamelt Dance On professionele dansers (van boven de 40 jaar) die uit grote dansgezelschappen stappen en zich artistiek verder willen ontwikkelen. Elk jaar nodigt Dance On kunstenaars van verschillende achtergronden uit, om nieuwe podiumwerken te creëren, die uitgebreid over de hele wereld toeren. Samen met internationaal bekende choreografen en regisseurs als Rabih Mroué, Deborah Hay, William Forsythe en Jan Martens ontwikkelt het gezelschap een repertoire van baanbrekende en interessante hedendaagse werken. Het doel is om een ambitieus repertoire te creëren voor 40 + dansers en op een duurzame wijze hun professionele loopbaan te blijven ontwikkelen. Vanuit een rijkdom van kennis uit ervaring, voert het gezelschap ook radicale werken uit de moderne dansgeschiedenis uit van iconische choreografen als Merce Cunningham, Martha Graham en Lucinda Childs en nodigt hedendaagse kunstenaars uit als Tim Etchells en Mathilde Monnier om in hun eigen artistieke stem ‘antwoorden’ op deze werken te creëren. Het ensemble wordt momenteel artistiek geleid door Ty Boomershine – voormalig solist in het legendarische Einstein on the Beach van Robert Wilson, en oud-danser van Nederlandse ensembles als Emio Greco en LeineRoebana.

https://dance-on.net/en/ 

Delen

Beweging aan Beweging uit