Ga naar de inhoud
  • Dance
  • NL premiere

MELLOWING

Christos Papadopoulos, Dance On Ensemble
Datum / Data
26 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Grote Zaal
Duur
60 minuten
Taal
language no problem
Land
Griekenland, Duitsland
Prijs
€25,- / €17,50
Editie
SPRING 2023

Een energieke viering van de collectiviteit en de individualiteit van dansers

Een lichaam dat van buiten stilstaat maar vanbinnen trilt – door welke processen gaat energie voordat het naar buiten komt? Hoe verandert het als het lichaam ouder wordt?

MELLOWING  is de eerste samenwerking tussen Dance On Ensemble, het Berlijnse internationale ensemble van professionele 40+ dansers en de Griekse hedendaagse choreograaf Christos Papadopoulos. De dansers  van het Dance On Ensemble hebben gedanst in prominente hedendaagse dansgezelschappen over de hele wereld en kijken terug op een lange dansgeschiedenis. Door hun kennis en expertise te bundelen in het maakproces verkennen ze samen momenten van waarneming en de intensiteit van het moment. Dit creëert een levendige rusteloosheid: een permanente vibratie waarin de kijker onvermijdelijk bij betrokken raakt.

Met minimalistische  muziek van Coti K leidt Papadopoulos de groep dansers in MELLOWING geleidelijk in een collectieve oefening met repetitieve en synchrone ballettechniek. Maar met de aanwezigheid van deze dansers – niet alleen hun lichamen, maar ook hun persoonlijkheden en karakters – “mislukt” deze uitgesproken poging, en uit de mechanische groepscompositie nemen individuele uitingen het over. MELLOWING is een energiek dansproject dat beweging en samen zijn op het podium viert, maar ook de diversiteit en individualiteit van elke danser omarmt.

Delen

Maker

Christos Papadopoulos

Maker

Dance On Ensemble

Beweging aan Beweging uit