Ga naar de inhoud

  Between my name and me – Utrecht edition

  Michikazu Matsune
  Datum / Data
  17 mei, 18 mei, 19 mei, 20 mei 2022
  Locatie
  Stadsschouwburg Utrecht
  Taal
  Engels
  Land
  Nederland
  Prijs
  €0,-
  Thema's
  Context programme
  Editie
  SPRING 2022

  Oproep om het verhaal van jouw eigen naam te delen

  Wat is je naam? En waarom? Wat betekent het? Hoe ervaar je het hebben van de naam die je hebt? Definieert het jou? Heb je een bijnaam?

  Michikazu Matsune's project Between my name and me is gebaseerd op het simpele idee om mensen te vragen het verhaal over hun eigen voornaam te delen. Deze persoonlijke verhalen vol spectaculaire niet-spectaculaire anekdotes vormen een collectief portret van diverse individuen. Van deze verzameling naamverhalen zal uiteindelijk een installatie, boek én performance gemaakt worden van 100 mensen uit verschillende steden in de wereld.

  Doe je mee? We verwelkomen alle mensen, ongeacht hun achtergrond, leeftijd en genderidentiteit, om hun eigen naamverhaal bij te dragen aan het video- en audioarchief van het project!

  HOE:
  De deelnemers worden uitgenodigd voor een individuele interviewsessie met Michikazu Matsune. Uw naamverhaal wordt opgenomen in video en audio. Een sessie duurt ongeveer 20 – 30 min. Er is geen speciale voorbereiding nodig.

  WANNEER:
  Schrijf je in en regel je eigen tijdslot. Je sessie kan geboekt worden voor een tijd tussen 18-20 mei 13:30-18:00 en 21 mei 10:30-18:00. De sessies vinden plaats in Stadsschouwburg Utrecht.

  INSCHRIJVEN:
  Stuur een e-mail naar kassa@springutrecht.nl met uw voorkeur voor datum/tijd.

  OVER DE KUNSTENAAR:
  Michikazu Matsune is een performance-maker die kunstwerken ontwikkelt in zijn kenmerkende stijl met documentaire en conceptualistische praktijken. Hij maakt verschillende type werken, variërend van toneelvoorstellingen, interventies in de openbare ruimte tot het maken van tekstschilderijen. Zijn persoonlijke methode, die tegelijk speels en kritisch is, onderzoekt de spanning rond onze culturele toeschrijvingen en sociale identificaties. Matsune komt oorspronkelijk uit de badplaats Kobe en is sinds de jaren negentig gevestigd in Wenen.

  Het onderwerp “naam” is essentieel geweest voor sommige werken van Matsune, zoals Mitsouko & Mitsuko, gebaseerd op verhalen van twee Japanse vrouwen met bijna dezelfde naam, en Dance, if you want to enter my country! met een bizar maar waargebeurd verhaal van een danser die werd gedwongen te dansen als onderdeel van een paspoortcontrole op een luchthaven vanwege vermoedens veroorzaakt door zijn islamitische voornaam. In All Together (dit jaar te zien op SPRING Performing Arts Festival) bespreken drie performers een lijst met namen van mensen die niet naar deze daadwerkelijke voorstelling kunnen komen kijken.

  www.michikazumatsune.info

  Delen

  Maker

  Michikazu Matsune

  Beweging aan Beweging uit