Ga naar de inhoud
  • Maker

Nahuel Cano

De Argentijnse performer en geluidskunstenaar Nahuel Cano creëert met zijn performances een luisterervaring die je horizon verlegt. Zijn werk richt zich op de relatie tussen ecologische ineenstorting, rouw en kolonisatie. Hij werkt met muzici en performers en combineert verschillende kunstvormen, waaronder geluid, film, verhalen, muziek en gedichten. 

Cano werd geboren in Patagonië en verhuisde in 2018 naar Nederland. Hij voltooide zijn master aan DAS Theater in Amsterdam in 2020. In 2022 werd hij door de provincie Utrecht uitgenodigd voor onderzoek naar ecologie en de Nederlandse koloniale geschiedenis, waarbij hij samenwerkte met lokale gemeenschappen en instellingen. 

Van 2010 tot 2017 was Cano regisseur van de groep El Cuarto in Argentinië, waar hij zijn werk presenteerde op internationale festivals. Hij is mede-oprichter van het artistiek activistische collectief Escena Política in Buenos Aires. Daarnaast heeft Cano gespeeld bij verschillende film- en theatermakers, waaronder Lucrecia Martel, Lotte van den Berg, Diederik van Rooijen en Alejandro Tantanián.

nahuelcano.me

Fotocredits: Francisco Castro Pizzo

Delen

Beweging aan Beweging uit