Ga naar de inhoud

SPRING 2024 is begonnen!

Koop nu tickets

Programma toegelicht

Ook dit jaar nodigt SPRING weer haar publiek uit Utrecht, uit Nederland en daarbuiten uit om samen te komen en zich onder te dompelen in een intensief en rijk festivalprogramma dat zich uitstrekt over tien dagen en over de hele stad.

Over het programma

  • Nieuws

  Vandaag op SPRING: 26 mei

  Dag vier is aangebroken, en er zijn weer veel voorstellingen op SPRING te bezoeken! Lees hier over alle voorstellingen van vandaag in chronologische volgorde.

  • Nieuws

  Vandaag op SPRING: 25 mei

  Het is de derde dag van SPRING 2024! Vandaag zijn er weer veel voorstellingen en een Academy-event te bezoeken - hier uitgelegd in chronologische volgorde.

  • Nieuws

  Interview met Leandro Souza en Ainhoa Hernández Escudero

  Makers Leandro Souza en Ainhoa Hernández Escudero zijn door de VandenEnde foundation geïnterviewd over hun voorstellingen, die komende week op SPRING te zien zijn.

  • Nieuws

  “Naakte dans en rauwe oerkracht tijdens indrukwekkende opening SPRING-festival”

  NRC gaf vier en vijf sterren voor de voorstellingen op de SPRING openingsavond.

  • Nieuws

  Lovende recensie over RUSH in Het Parool

  "Met Rush laat Manon Santkin vooral zien hoe weinig middelen nodig zijn om een meeslepende theaterervaring te creëren. Het enige wat je echt nodig hebt is een weergaloze performer. En dat is Santkin."

  • Nieuws

  Interview: Marta Górnicka door Volkskrant

  Annette Embrechts van Volkskrant interviewde Marta Górnicka over de openingsvoorstelling van SPRING: MOTHERS A SONG FOR WARTIME. 

  • Nieuws

  Recensie van Hands Made door Pzazz

  "Ze maakt je er zo op een geraffineerde manier attent op hoe fundamenteel handen zijn in de ervaring van de werkelijkheid, ondanks het feit dat we dat zelden beseffen. Dat is bijzonder. ‘Hands made’ doet je aan den lijve beseffen dat onze handen ons maken tot wie we zijn. We zijn inderdaad ‘Hands made’"

  • Nieuws

  Vier sterren voor Thanks for Being Here van de Volkskrant

  "Met Thanks for being here legt Ontroerend Goed haarfijn de vinger op wat er leuk is aan live. Zacht, zonder dwingend gebaar ontstaat zo een ode aan het bestaan van publiek."

  • Nieuws

  Interview met Turkowski & Nowacka, makers van collection of

  Kunstenaars Janek Turkowski en Iwona Nowacka zijn gevestigd in Polen en werken sinds 2013 samen. Annika Hilger, trainee van SPRING Academy, heeft het duo geïnterviewd over collection of.

  • Nieuws

  Interview met The Original Bomber Crew over tReta

  Een interview van Mariana Duarte in Publico Portugal over de voorstellingen van Original Bomber Crew die begin mei plaatsvinden op het Dias da Dança festival in Porto, voordat ze naar Utrecht reizen. 'Het breaking collectief uit de wijk Grande Dirceu in Teresina maakt zijn debuut in Portugal met de "performance invasion" tReta, deze donderdag in het Coliseu do Porto.'

Alle artikelen

10 Days of Dance, Theatre and More

23 Mei — 1 Juni

SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld.

Over SPRING

Beweging aan Beweging uit