SPRING on Screen
nog te zien t/m 31 mei
 
 
 

SPRING in Autumn

Een samenwerking van SPRING en Stadsschouwburg Utrecht

Sinds 2013 presenteert SPRING jaarlijks in mei tien dagen lang voorstellingen die anders niet in Utrecht te zien zouden zijn. Stadsschouwburg Utrecht is vanaf het eerste jaar betrokken bij dit internationale theater- en dansfestival en is daar zeer trots op.

SPRING in Autumn is de volgende stap in onze samenwerking. We vinden namelijk dat er nog zóveel geweldige voorstellingen, performances en installaties van hedendaagse theatermakers en choreografen zijn die Utrecht absoluut niet mogen overslaan. We zijn er ook van overtuigd dat de Utrechtse theaterbezoeker nieuwsgierig is en graag werk ziet dat uitdaagt, weet te raken, ontroert, aan het denken zet en misschien zelfs boos maakt. En ja, dan is één festival in mei simpelweg niet genoeg…

SPRING in Autumn is een driedaagse versie van SPRING, compact maar compleet met kenmerkende festivalsfeer en vele extra’s rondom de voorstellingen. De derde editie van SPRING in Autumn vindt plaats van 31 oktober - 3 november 2019.

Programma SPRING in Autumn 2019

Ghost Writer and the Broken Hand Break - Miet Warlop
In deze voorstelling neemt het publiek plaats rond drie performers. Door minimale veranderingen in één overweldigend beeld wordt de toeschouwer meegevoerd in een trance tot ze haast gehypnotiseerd worden door de energie van de dansers en de opzwepende live muziek. 
do 31 okt - 19:00  
vr 1 nov - 19:30

Crash Park - Philippe Quesne
In Crash Park bouwt de Franse regisseur en beeldend kunstenaar Philippe Quesne een onbewoond eiland met palmbomen en zeldzame diersoorten. De vredige natuur wordt echter verstoord door de overlevenden van een vliegtuigongeluk. Is dit voor hen het einde of een nieuw begin?
do 31 okt - 20:30 

Happiness - Dries Verhoeven
Op straat staat een klein apotheekgebouw. Een humanoid – een menselijk uitziende robot – werkt er als apothekersassistente. Ze vertelt ons over de middelen waarmee we kunstmatig geluk kunnen opwekken.
wo 30 okt t/m zo 3 nov - 14:00 - 22:00  (ook te zien tijdens Le Guess Who van wo 6 nov - zo 10 nov)

#minaret - Omar Rajeh
Choreograaf Omar Rajeh uit Beiroet bouwt met #minaret een visueel en muzikaal verpletterende dansvoorstelling, een pleidooi voor de verwoeste steden, hun inwoners, cultuur, geschiedenis, waarde en toekomst. Met behulp van een boven het toneel zwevende drone en een live soundtrack, maakt #minaret een menselijk statement tegen de wreedheid van oorlogen en de ideologieën daarachter.
vr 1 nov - 21:00 

Cuckoo - Jaha Koo
Jaha en zijn praatgrage rijstkokers nemen ons via bitterzoete en humorvolle dialogen mee door 20 jaar Koreaanse geschiedenis. Ze reflecteren op thema’s als geluk, economische crisis en de dood, en tonen een land dat gevangen zit tussen werkdruk en maniakale shopverslaving.
za 2 nov - 19:30 

Chombotrope - Mouvoir / Stephanie Thiersch & The Jitta Collective
Wat is de outfit van de toekomst? Op speelse, subversieve wijze kantelt ons perspectief in Chombotrope, dat vogue en dans verbindt met rap, drums en turntables. Een modeconcert dat als een natuurkracht op het publiek afkomt.
za 2 nov - 21:00

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief