Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Rainer Hofmann vertrekt bij SPRING

17.11.2020

Artistiek directeur Rainer Hofmann verlaat SPRING in de zomer van 2021. Hij wordt ‘Leitender Dramaturg’ van de Kunstfestspiele Herrenhausen in Hannover.

Rainer Hofmann vertrekt na ruim tien jaar leiding te hebben gegeven bij SPRING en Huis en Festival a/d Werf. Hofmann begon in 2010 als artistiek directeur bij Huis en Festival a/d Werf waar hij vorm heeft gegeven aan de laatste twee edities van het festival. In 2013 fuseerde Festival a/d Werf met het Springdance festival en werd Hofmann artistiek directeur van het nieuwe SPRING Performing Arts Festival. Hij heeft SPRING een sterke signatuur gegeven door de focus te leggen op vernieuwing binnen de hedendaagse podiumkunsten en artiesten te programmeren die maatschappelijk relevante thema’s aankaarten.

Tanja Mlaker, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting SPRING over het vertrek van Rainer Hofmann: “De Raad van Toezicht is Rainer zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet. Hij heeft veel baanbrekende makers verbonden aan het festival en de internationale netwerken en reputatie van SPRING flink uitgebouwd. Met zijn visionaire en bevlogen leiding verstevigde hij de positie van SPRING dat dit jaar lovende adviezen over het meerjarenplan voor 2021-2024 oogstte.“

Rainer Hofmann: “Na ruim 10 jaar bij SPRING en Huis en Festival a/d Werf te hebben gewerkt, was het voor mij tijd om een nieuwe baan te zoeken. De jaren in Utrecht waren (en zijn nog steeds) lonend, vaak uitdagend, soms moeilijk en altijd spannend. Ik kon met een geweldig team werken en samen hebben we SPRING ontwikkeld tot een toonaangevend festival voor hedendaagse podiumkunsten. Dit was alleen mogelijk met de uitstekende artiesten, die we in Utrecht konden presenteren. Ik kijk uit naar mijn laatste editie van SPRING Performing Arts Festival in 2021 en naar een nieuw avontuur bij Kunstfestspiele Herrenhausen in Hannover.”

In 2021 plant Stichting SPRING twee festivals: SPRING Performing Arts Festival in mei en SPRING in Autumn in het najaar.

 

Foto © Anna van Kooij

Delen

Beweging aan Beweging uit