Ga naar de inhoud
  • SPRING Academy

Performatieve presentatie Someone Like Me door Festivalresident Nina Khyzhna

Nina Khyzhna
Datum / Data
vr 24 mei 18:30
Locatie
Stadsschouwburg
Prijs
Gratis
Editie
SPRING 2024

De OekraÏense maker Nina Khyzhna is dit jaar festivalresident van SPRING. Na afloop van de Topic Talk War on Stage geeft zij een korte performatieve presentatie van haar nieuwste werk Someone Like Me.

De Oekraïense Nina Khyzhna is dit jaar festival resident van SPRING. Na de Topic Talk War on Stage geeft ze een performatieve presentatie van haar nieuwste werk Someone Like Me.

Nina Khyzhna is een Oekraïense theaterregisseur, performer en choreograaf. Ze studeerde theater- en filmacteren aan de Kharkiv National Kotlyarevsky Kunstuniversiteit van Kharkiv. Nina werkte met theaters in Polen, Slowakije en Oostenrijk.

Nina werkt op het gebied van post-documentaire, danstheater en performances. Haar werk richt zich op lichamelijkheid, lichaamstaal, lichaamsteksten en de contexten waarin ze geplaatst worden. geplaatst. Haar werk houdt zich voornamelijk bezig met thema’s als identiteit, geheugen, veiligheid, oorlog, het politieke lichaam en propaganda. Nina ziet theater als een middel om een gemeenschap verenigd door gemeenschappelijke waarden en een plek om complexe, ongemakkelijke onderwerpen te problematiseren.

In haar performatieve presentatie op SPRING zal ze het proces bespreken van het creëren van de theatervoorstelling Someone Like Me, die het thema van lichamelijkheid in een staat van constant gevaar verkent. Daarnaast zal Nina haar inzichten delen over het theaterleven in de context van de frontliniestad Kharkiv, die te kampen heeft met black-outs en constant raketvuur en drone-aanvallen van de Russen.

 

Nina Khyzhna’s residentie wordt ondersteund door het European Festivals Fund for Emerging Artists -EFFEA, medegefinancierd door de Europese Unie. Deze residentie is een samenwerking van SPRING met partnerfestivals Berliner Festspiele en Santarcangelo Festival (Italië).

 

Fotocredits: Pereverzevathumbnail

Delen

Beweging aan Beweging uit