Ga naar de inhoud
  • SPRING Academy

MASTERCLASS #1

Mette Ingvartsen
Datum / Data
vr 24 mei 10:00
Locatie
Het Huis Utrecht
Duur
3 uur
Taal
Engels
Prijs
€40
Editie
SPRING 2024

Masterclass met choreografe en danseres Mette Ingvartsen, wiens werk wordt gekenmerkt door hybriditeit en het combineren van dans en beweging met andere domeinen.

In deze workshop neemt Mette Ingvartsen je mee in haar visie op dans en choreografie.

Mette Ingvartsen is een Deense choreografe en danseres die woont en werkt in Brussel. Haar werk wordt gekenmerkt door hybriditeit en is gericht op het uitbreiden van choreografische gebruiken door dans en beweging te combineren met andere domeinen zoals beeldende kunst, technologie, taal en theorie. RUSH, een solovoorstelling voor Manon Santkin, is een meeslepende exploratie die geworteld is in 20 jaar samenwerking binnen Mette Ingvartsen’s choreografische domein. Dit stuk dient als een jubelende herdenking van hun langdurige samenwerking, en verheft de handeling van het uitvoeren zelf. Door cruciale momenten uit vroegere werken nieuw leven in te blazen ziet RUSH de artistieke praktijk als een kostbare wildernis die om bescherming vraagt – een gedeeld ecosysteem dat hun collectieve inspanningen kristalliseert.

Deze masterclass is het meest geschikt voor ervaren dansers.

De masterclass is inclusief een kaartje voor RUSH op 23 mei om 18:30 in de Stadsschouwburg Utrecht en lunch op de dag van de masterclass.

Je kunt je tot 25 april 2024 aanmelden voor deze Masterclass via deze link.

 

Fotocredits: Bea Borgers

Delen

Maker

Mette Ingvartsen

Beweging aan Beweging uit