Ga naar de inhoud
  • SPRING coproduction
  • World premiere

The NarcoSexuals

Dries Verhoeven
Datum / Data
01 juni, 02 juni, 03 juni, 04 juni, 05 juni 2022
Locatie
Ping Pong Club / Wisselspoor (2e Daalsedijk 4B)
Duur
doorlopend, de loop duurt ongeveer 50 minuten
Taal
Engels
Land
Nederland
Prijs
€17,- / €14,-*
Editie
SPRING 2022

Een blik in de bitterzoete wereld van seksueel drugsgebruik

Scrollend door hun telefoon gaan ze op zoek naar seks, seks van de bovenste plank, seks voorbij het voorstelbare. Geil en vastberaden springen ze op de fiets, in hun jaszak een flesje ghb, een zakje 3mmc of iets sterkers. Ongehoorzaam aan het verzoek tot social distancing, met een dikke vinger naar de gezondheidscultus, rebellerend tegen de sluimerende eenzaamheid. Ze treffen elkaar op de bank in een willekeurige huiskamer in de stad. Ze kruipen tegen elkaar aan, ze praten honderduit, ze neuken de sterren van de hemel, soms vallen ze flauw, in elkaars armen, ze dragen zorg voor elkaar. Ontmoet: The NarcoSexuals.

In zijn nieuwste werk onderzoekt Dries Verhoeven de ins en outs van seksueel drugsgebruik, een fenomeen dat vooral onder homomannen aan populariteit wint. Veertig jaar na het begin van de gay liberation dient zich een ‘narco-seksuele revolutie’ aan, al is die huidige bevrijding voor de buitenwereld onzichtbaar. Wat maakt mensen zó gedreven dat ze er soms hun leven voor op het spel zetten? Hoe ánders mogen ze zijn?

“Dries Verhoeven en zijn performers nodigen ons uit om met hen de rafelranden en donkerste hoeken van onze samenleving op te zoeken. Zoals hij vaak doet wanneer hij werk maakt met SPRING, gebruikt Dries de stad Utrecht als achtergrond voor zijn verhaal.” – Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Delen

Maker

Dries Verhoeven

Beweging aan Beweging uit