Ga naar de inhoud

  Stad der Blinden

  THEATER UTRECHT
  Editie
  SPRING 2015

  Een verhaal over een stad die wordt getroffen door een mysterieuze epidemie ‘de witte blindheid’.

  NB Stad der Blinden is nog tot met 6 juni te zien op de Elektronweg in Utrecht. Kaarten hiervoor zijn via deze link te bestellen.

  Stad der blinden van Theater Utrecht (voorheen: De Utrechtse Spelen) is een indringende audiovisuele locatievoorstelling gebaseerd op de gelijknamige roman van Nobelprijswinnaar José Saramago. Stad der blinden vertelt het verhaal van een stad die plotseling wordt getroffen door een epidemie van ‘witte blindheid’. De blinden worden in quarantaine geplaatst, alwaar de omstandigheden razendsnel verslechteren. Onder druk van voedselgebrek en slechte hygiëne wordt hun menselijkheid en waardigheid tot het uiterste op de proef gesteld. In een gelaagde enscenering met een ingenieus video- en geluidsontwerpen geeft regisseur Thibaud Delpeut vorm aan de hallucinante belevingswereld van de blinden. Het resultaat is een  schurende, maar ook hoopgevende en onverwacht grappige reis.

  Na Crave vorig jaar is dit de tweede voorstelling van Thibaud Delpeut, regisseur en artistiek directeur van stadsgezelschap Theater Utrecht, die tijdens SPRING in première gaat. Met o.a. Karina Smulders, Hein van der Heijden en Wendell Jaspers.

   Theater Utrecht organiseert i.s.m. SPRING inleidingen en nagsprekken rondom de voorstelling Stad der blinden.

  Kijk hier voor een routebeschrijving naar Elektronweg 24.

  Delen

  THEATER UTRECHT

  Beweging aan Beweging uit