Ga naar de inhoud
  • Neo-opera
  • VR installation

Eurydice, een afdaling in oneindigheid

Silbersee, Celine Daemen, Kate Moore
Datum / Data
18 mei, 19 mei, 20 mei, 21 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Hekmanfoyer
Duur
30 minuten
Taal
Nederlands
Land
Nederland, Australië
Prijs
€12,50 / €10,-
Editie
SPRING 2023

VR-installatie waarin het publiek wordt uitgenodigd om mee te gaan met de helden Eurydice en Orpheus in hun reis naar de onderwereld.

De nieuwe VR opera van Celine Daemen, Eurydice, een afdaling in oneindigheid, is geïnspireerd op de aloude mythe van Orpheus en Eurydice. Als onze ziel ons lichaam na de dood verlaat, blijft deze dan ronddolen? Stijg je op naar de hemel of word je geüpload naar de Cloud? De oneindigheid van de ziel: het is een eeuwenoud thema dat de mensheid al sinds de oudheid niet meer loslaat. Het verlangen naar een bevredigend antwoord komt voort uit de discrepantie tussen de materiële wereld en een hogere werkelijkheid.

In Eurydice, een afdaling in oneindigheid reis je naar een plek waar de tijd vergankelijk is en de regels van de ruimte niet langer relevant. Je wandelt door een labyrint van gangen en ruïnes, terwijl je begeleid wordt door de hypnotiserende zang van Eurydice. Langs duizelingwekkende diepten en weidse uitzichten, door een poëtische tussenwereld gevuld met betoverende muziek. De performance legt de spanning tussen ons verlangen naar ongelimiteerde oneindigheid en tijdelijke, aardse materialiteit bloot.

De ervaring is individueel te beleven in tijdslots van een half uur. Let op: nieuwsgierigheid is je beste kompas!

Celine Daemen heeft de prestigieuze Reflet d'Or op Geneva International Film Festival gewonnen! Lees hier de 4-sterren recensie in de Volkskrant.

“De beangstigende en tegelijk toverachtige virtualreality-ervaring van regisseur Celine Daemen is voor iedereen anders.”

Delen

Maker

Silbersee

Maker

Celine Daemen

Maker

Kate Moore

Beweging aan Beweging uit