Ga naar de inhoud

  SEEK BROMANCE

  Samira Elagoz
  Datum / Data
  30 oktober, 31 oktober 2021
  Locatie
  Het Huis, Theaterzaal
  Duur
  4 uur, inclusief pauze
  Taal
  Engels met Engelse boventitels
  Land
  Finland / Nederland
  Prijs
  € 17 / € 14*
  Thema's
  Avant-premiere, SPRING production
  Editie
  SPRING in Autumn 2021

  Een filmische transmannelijke liefde door de woestijnen van Los Angeles en Las Vegas

  De afgelopen zes jaar heeft Samira Elagoz hun artistieke praktijk gewijd aan onderzoek naar cis-mannen en eerste ontmoetingen. Vijf jaar lang reisde Elagoz met hun performance over seksueel geweld, Cock, Cock, Who’s There? (SPRING 2017) non-stop de wereld rond, voor en na #MeToo. Na zoveel jaar op tournee begon Sam een zoektocht naar intimiteit en realiseerde zich dat de voorstelling die begon als een oprechte ode aan het vrouw-zijn, uitmondde in een afscheid daarvan.

  SEEK BROMANCE begon met een bericht dat Elagoz op Facebook ontving van een mysterieus, zich als man presenterend profiel met de naam Aris. In deze filmperformance wordt het publiek uitgenodigd om de relatie te volgen tussen twee mensen die elkaar op een extreem punt in hun bestaan ontmoetten; de wereldwijde pandemie. Van dagelijkse routines tijdens een lockdown tot een woestijn ver afgezonderd van de rest van de wereld. Met niets meer dan een auto, wat geld en een voorraad testosteron leggen de twee de dynamieken van mannelijkheid en vrouwelijkheid bloot.

  Interview met Samira Elagoz
  SEEK BROMANCE is van oorsprong een nummer van Avicii uit 2010. In de videoclip die daarbij hoort gaan twee bro’s op road trip en daar hangt een meisje bij rond, als derde wiel aan de wagen. Dat zou weleens de ondertitel van mijn werk kunnen zijn denk ik.“

  Lees hier het hele interview in het digitale magazine van SPRING in Autumn.

  Delen

  Maker

  Samira Elagoz

  Beweging aan Beweging uit