Ga naar de inhoud
  • Theatre
  • SPRING coproduction
  • World premiere

It’s Going to Get Dark

Samara Hersch
Datum / Data
18 mei, 19 mei 2023
Locatie
Het Huis Utrecht Theaterzaal
Duur
90 minuten 
Taal
Engels
Land
Australië, Nederland
Prijs
€17,50 / €14,50
Editie
SPRING 2023

Hersch onderzoekt opnieuw het theater als veilige plaats waar vreemden elkaar kunnen ontmoeten om de meest intieme onderwerpen te bespreken

Samara Hersch is een Australische theatermaker die de laatste jaren haar tijd tussen haar land van herkomst en Europa doorbracht. Ze ontwikkelde een unieke en fascinerende techniek om gesprekken tussen vreemden tot stand te brengen, niet alleen als werkmethode, maar ook als onderwerp van haar voorstellingen.

In haar producties richt Hersch zich op verhalen van gemarginaliseerde gemeenschappen en stimuleert een dialoog over sociale en politieke kwesties tussen verschillende generaties. Haar nieuwste productie It's Going to Get Dark, gaat in première tijdens SPRING, en is een verkenning van de mogelijkheden van uitwisseling en intimiteit, met name tussen verschillende leeftijdsgroepen. Op het toneel worden intergenerationele gesprekken gevoerd tussen tieners en senioren, die gezamenlijk reflecteren op hoe de tijd ons vormt en onze toekomst beïnvloedt. Tegen een achtergrond van verschuivende schaduwen en verschijningen stellen de performers moeilijke vragen over verandering, onzekerheid en de naderende duisternis.

It's Going to Get Dark is een profetie, een belofte en een voorspelling voor een toekomst die onzeker en overweldigend aanvoelt. Uiteindelijk is het doel van het werk om nieuwsgierigheid, kwetsbaarheid, intimiteit en veerkracht te cultiveren door middel van samenkomen en luisteren. Door te onderzoeken hoe duisternis en theater alternatieve manieren van interactie bloot kunnen leggen, nodigt Hersch ons uit om onze relatie met het onbekende opnieuw te bekijken en nieuwe mogelijkheden te omarmen.

Samara Hersch doet ook mee aan de Topic Talk between provocation and invitation.

Delen

Maker

Samara Hersch

Beweging aan Beweging uit