Quand 3

le Fou / HKU
 
'Op afstand met elkaar verbonden'
 

Vier performers staan in vier verschillende speelvlakken op verschillende locaties. Ze ontdekken de ruimte. Hun aanwezigheid wordt geregistreerd en een representatie van hun positie wordt in de andere blackboxen geprojecteerd. De performers zijn individuen met een eigen fysiek lichaam die via de installatie en technologie met elkaar verbonden zijn tot een collectief. Zo ontstaat er een vijfde entiteit, een nieuw individu, niet iemand met een fysiek lichaam, maar een virtuele representatie van de installatie zelf. Er volgt een spel tussen individu en het collectief. Erbij horen, of juist distantiëren. Een ruimte vol entiteiten, geesten en mensen die zonder een lichaam aanwezig zijn. Is het fysieke lichaam nog wel nodig om in de installatie een collectief te zijn? Bestaan we bij de gratie van een fysiek lichaam of heeft onze representatie ook een identiteit?

Theatercollectief Le Fou (Jorrit Thijn, Tony Schuite en Carolien Dokter) is een groep makers, verbonden aan HKU Theater, die in samenwerking met studenten en alumni, de grenzen van theater verlegt en zoekt naar nieuwe vormen waarin oude en nieuwe theatervormen met elkaar samenvloeien. Zij maakten eerder de onderzoeksperformance Quand 1, geïnspireerd op Quad van Samuel Beckett. In Quand 3 verdiept le Fou de ontmoetingen die in Quand 1 ontstonden tot betekenisvolle handelingen. 

Theatermakers Jorrit Thijn, Tony Schuite en Carolien Dokter (collectief ‘le Fou’) doen onderzoek naar betekenisvolle interactieve narratieven en disembodied performen bij HKU Theater. Zij maakten samen met jonge makers, studenten en alumni de onderzoeksperformance Quand 1, geinspireerd op Quad van Samuel Beckett.

 

Data

28/10/2022 19:00

Prijs

€ 5

Locatie

HKU, Janskerkhof 4a

Editie

SPRING in Autumn 2022 

Info

Toegankelijk

Duur: 25 minuten


TICKETS

 
 
 

SPRING passe-partout