Panflutes and Paperwork

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage
 

In de laatste fase van de voorbereiding van de première van Spelling Spectacle van Ingrid Berger Myhre is één van de performers geblesseerd geraakt. Dit zet de voorbereidingen stil en betekent dat de voorstellingen tijdens SPRING niet door kunnen gaan. Het goede nieuws is dat Ingrid daarom naar SPRING komt met het eerdere werk Panflutes and Paperwork, een prachtige voorstelling in samenwerking met Lasse Passage. 

Wat betekent "dansen op muziek" eigenlijk? En hoe creëer je muziek voor dans? In dit duet, genaamd Panflutes and Paperwork, onderzoeken de Noorse choreograaf en performer Ingrid Berger Myhre en componist en kunstenaar Lasse Passage op speelse wijze de relaties tussen dans en muziek, waarbij ze partituren gebruiken als instrumenten om structuur boven vaardigheid en methode boven plezier te stellen. De titel van hun duet verwijst naar het contrast tussen ‘het natte en het droge’: Panfluiten zijn speels en gepassioneerd, Paperwork verwijst naar notatie en klinkt bureaucratisch. De spanningen tussen deze staten van zijn, spelen goed in op conventies in de bekende verhouding tussen een choreograaf en componist. Met beide instrumenten bedenken Ingrid en Lasse spelletjes die hun rol opnieuw onderhandelen.

"De Noorse Berger Myhre (30), opgeleid in Amsterdam en Brussel, lijkt patent te hebben op dit soort onderkoelde danshumor. (...) Lachwekkend en lief, zoals ze proberen alles (ook elkaars talent) te delen in dit kleine uur vol luchtig uitgevoerde nonsens-spelletjes." -  De Volkskrant - 4/5 ****

"Het voelt goed om een successvolle combinatie van humor, oprecht en serious te zien."- Nina Helene Skogli, Norsk Shakespeare Tidsskrift, NO

"Dit is een voorstelling op de grens tussen performance en concert, spelende met deze disciiplines. De speelse, nerdy precisie laat denken aan de pioniers van moderne muziek. zoals John Cage en Ernst Toch. Wij, als publiek, krijgen een fijne balance tussen feel-good, poetische beelden en muziek op een hoog niveau."- Frøydis Århus, Scenekunst.no.

Panflutes and Paperwork maakte deel uit van de Aeroaves Twenty20 selectie, evenals Dansenett Norge autumn 2020. De productie tourt nog steeds in Europa.

Biografie

Ingrid Berger Myhre (1987) is een Noorse choreografe en performer die momenteel in Brussel woont. Ze studeerde moderne dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (NL), en werkte de daaropvolgende jaren als freelance danser in de onafhankelijke scene in Nederland en in het buitenland, voordat ze haar geïnteresseeerd raakte in choreografie. Ze behaalde een MA in Choreography; Research and Performance van ex.e.r.ce aan het Choreographic Centre in Montpellier (FR) en verdiepte later haar onderzoek in dans in de Research Studio's van P.A.R.T.S van '17-'18.

Componist en musicus Lasse Passage begon zijn studie compositie aan de Griegakademiet in Bergen en voltooide vervolgens een BA in Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn werk wordt gekleurd door zijn achtergrond uit de elektroakoestiek, zijn werk als liedjesschrijver - en de symbiose van deze invloeden. Met zijn innovatieve benadering van compositie en nieuwsgierigheid naar het performatieve aspect van live muziek heeft hij de afgelopen 5 jaar een centrale plaats ingenomen in de Noorse performance art scene.

Performance: Ingrid Berger Myhre and Lasse Passage Music: Lasse Passage and Ingrid Berger Myhre
Light: Edwin van Steenbergen
Advice: Merel Heering, Alex ZakkasCostumes: Min Li
Photos: Rob Hogeslag
Funded by: Arts Council Norway
Co-production: Dansateliers Rotterdam (NL), Black Box Teater (NO), CSC Bassano Del Grappa (IT), WP Zimmer (BE).
Supported by: P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst,
Moving Futures Festival, FPK Nieuwe Makers Regeling.

 

Data

18/05/2023 19:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

19/05/2023 19:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€17,50 / €14,50

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht Blauwe Zaal

Editie

SPRING 2023 

Info

Duur: 50 minuten

Taal: Engels
Toegankelijkheid: 

Naast losse tickets heeft SPRING ook passe-partouts voor het hele festival en dagpassen voor vr 19, za 20, zo 21, vr 26, en za 27 mei.

 
 
 

SPRING passe-partout