Ga naar de inhoud

  Panflutes and Paperwork

  Lasse Passage, Ingrid Berger Myhre
  Datum / Data
  18 mei, 19 mei 2023
  Locatie
  Stadsschouwburg Utrecht Blauwe Zaal
  Duur
  50 minuten
  Taal
  Engels
  Prijs
  €17,50 / €14,50
  Thema's
  Opening night
  Editie
  SPRING 2023

  In dit duet wordt de relatie tussen dans en muziek op speelse wijze onderzocht

  In de laatste fase van de voorbereiding van de première van Spelling Spectacle van Ingrid Berger Myhre is één van de performers geblesseerd geraakt. Dit zet de voorbereidingen stil en betekent dat de voorstellingen tijdens SPRING niet door kunnen gaan. Het goede nieuws is dat Ingrid daarom naar SPRING komt met het eerdere werk Panflutes and Paperwork, een prachtige voorstelling in samenwerking met Lasse Passage. 

  Wat betekent “dansen op muziek” eigenlijk? En hoe creëer je muziek voor dans? In dit duet, genaamd Panflutes and Paperwork, onderzoeken de Noorse choreograaf en performer Ingrid Berger Myhre en componist en kunstenaar Lasse Passage op speelse wijze de relaties tussen dans en muziek, waarbij ze partituren gebruiken als instrumenten om structuur boven vaardigheid en methode boven plezier te stellen. De titel van hun duet verwijst naar het contrast tussen ‘het natte en het droge’: Panfluiten zijn speels en gepassioneerd, Paperwork verwijst naar notatie en klinkt bureaucratisch. De spanningen tussen deze staten van zijn, spelen goed in op conventies in de bekende verhouding tussen een choreograaf en componist. Met beide instrumenten bedenken Ingrid en Lasse spelletjes die hun rol opnieuw onderhandelen.

  “De Noorse Berger Myhre (30), opgeleid in Amsterdam en Brussel, lijkt patent te hebben op dit soort onderkoelde danshumor. (…) Lachwekkend en lief, zoals ze proberen alles (ook elkaars talent) te delen in dit kleine uur vol luchtig uitgevoerde nonsens-spelletjes.” –  De Volkskrant – 4/5 ****

  “Het voelt goed om een successvolle combinatie van humor, oprecht en serious te zien.”- Nina Helene Skogli, Norsk Shakespeare Tidsskrift, NO

  “Dit is een voorstelling op de grens tussen performance en concert, spelende met deze disciiplines. De speelse, nerdy precisie laat denken aan de pioniers van moderne muziek. zoals John Cage en Ernst Toch. Wij, als publiek, krijgen een fijne balance tussen feel-good, poetische beelden en muziek op een hoog niveau.”- Frøydis Århus, Scenekunst.no.

  Panflutes and Paperwork maakte deel uit van de Aeroaves Twenty20 selectie, evenals Dansenett Norge autumn 2020. De productie tourt nog steeds in Europa.

  Delen

  Maker

  Ingrid Berger Myhre

  Maker

  Lasse Passage

  Beweging aan Beweging uit