Ga naar de inhoud
  • performative installation
  • NL premiere

Pas de deux #1 – Constructing Love

Milla Koistinen, Paul Valikoski, Ladislav Zajac
Datum / Data
18 mei, 19 mei, 20 mei 2023
Locatie
Theater Kikker Kleine Zaal
Duur
timeslots van12 minuten
Taal
Engels
Land
Finland, Canada, Tsjechië
Prijs
€10,- / €7,50
Editie
SPRING 2023

Charmant low-tech micro-theater gemaakt door en voor twee bezoekers per keer

Milla Koistinen, Paul Valikoski en Ladislav Zajac bundelen hun achtergronden in choreografie, muziek en beeldende kunst in de voorstelling Pas de deux #1 – Constructing Love. Twee mensen worden door een passage geleid van ontmoeting, splitsing, verbinding en uiteindelijk vertrek. Simpele objecten en geluid nodigen het tweetal uit tot interactie, wat een unieke choreografie genereert en ruimte biedt voor individuele reflectie en gedeelde momenten. Centraal staat een vraag van de filosoof Alain Badiou: “What kind of world does one see when one experiences it from the point of view of two and not one?” De voorstelling biedt het publiek een unieke kans om de complexe thema's identiteit, liefde en machtsdynamiek te verkennen in een dynamische en betrokken micro-voorstelling.

De voorstelling wordt met z’n tweeën beleefd tijdens een tijdslot van 12 minuten. Het is een voorstelling die alleen kan plaatsvinden als twee (niet meer dan dat) toeschouwers op precies hetzelfde moment op dezelfde locatie samenkomen. Bovendien vindt deze alleen plaats als ze volledig opgaan in de wereld die de kunstenaars voor hen hebben gebouwd.

Pas de deux #1 – Constructing Love is het eerste deel van een serie van Solistenensemble Kaleidoskop, een Berlijnse groep musici en performers.

Delen

Maker

Milla Koistinen

Maker

Paul Valikoski

Maker

Ladislav Zajac

Beweging aan Beweging uit