Ga naar de inhoud
  • Maker

Paul Valikoski

Milla Koistinen is een Finse choreograaf, woonachtig in Berlijn. Ze is afgestudeerd aan de Theateracademie in Helsinki en heeft onder meer gewerkt met Kristian …

Milla Koistinen is een Finse choreograaf, woonachtig in Berlijn. Ze is afgestudeerd aan de Theateracademie in Helsinki en heeft onder meer gewerkt met Kristian Smeds, Hiroaki Umeda, Peter Verhelst, Christine Gaigg en Cie Heddy Maalem. Sinds 2008 toert ze internationaal met haar eigen werk. In 2020-2024 wordt het werk van Koistinen ondersteund door apap – FEMINIST FUTURES – een project dat is opgezet door het Creative Europe Program van de EU.

http://millakoistinen.net/

Paul Valikoski studeerde viool aan het Glenn Gould Conservatory of Music in Toronto. Sinds 2006 woont en werkt hij in Berlijn als instrumentalist en componist. Geïnteresseerd in samenwerkingsverbanden speelt Valikoski als lid van Solistenensemble Kaleidoskop, en als gast bij Ensemble Resonanz in Hamburg. Hij werkte onder meer samen met Susanne Kennedy, Martin Eder, Sasha Waltz & Guests, FC Bergman, Sabrina Hölzer, Mouse on Mars en Georg Nussbaumer. Sinds 2017 werkt hij nauw samen met Milla Koistinen als sound designer.

Ladislav Zajac werd in 1978 geboren in Košice in het voormalige Tsjecho-Slowakije en studeerde van 2000 tot 2007 aan de Kunstacademie in Nürnberg en in Palermo. Zijn werk werd meermaals bekroond: in 2009 door de Kunstförderpreis des Freistaates Bayern, 2011 door de debutantenprijs van Freistaates Bavaria en de Space Art Award Düsseldorf. In 2013 ontving hij de US Research Fellowship van de Freistaates Bayern. Sinds 2009 werkt hij regelmatig voor muziekpodia en theaterproducties, onder andere met Sabrina Hölzer, Philip Bergmann en Solistenensemble Kaleidoskop.

Delen

Beweging aan Beweging uit