Manila Zoo

Eisa Jocson
 
'“This show is far more intimate and confrontational precisely because of Zoom”- The Straits Times'
 

Filipijnse entertainers spelen een speciale rol in Disney's ‘Empire of Happiness’. Ze worden gezien als energieke geluksmachines die de mascottes onvermoeibaar tot leven wekken om mensen te vermaken. In Manila Zoo kaapt choreograaf Eisa Jocson de Disney experience, samen met vier Filipijnse performers en de Duitse elektronische musicus Charlotte Simon (Les Trucs). Ze tonen de raakvlakken tussen mens en dier, en spektakel, arbeid en eenzaamheid. Wanneer verandert de wereld van Disney in een echte dierentuin die wezens opsluit in kleine ruimtes om bekeken te worden voor 'educatieve' doeleinden? Manila Zoo is een unieke performance over gedwongen isolatie, valse connecties, de consumptiemaatschappij en de oordelende blik van de kijker, die met opzet is ontworpen om op beeld te worden getoond aan een publiek dat live aanwezig is in de theaterzaal.

Eisa Jocson wordt in veel landen erkend als een van de meest charismatische choreografen van haar generatie. In haar voorstellingen onderzoekt ze verschillende manieren van misbruik van arbeidskrachten uit de Filipijnen. Ze zoekt daarbij altijd de lichtpuntjes in serieuze onderwerpen en legt stereotypen over Filipijnen en gemeenschappen in Zuidoost-Azië in het algemeen bloot.

"Ik volg het werk van Eisa al jaren. Met elke nieuwe voorstelling scherpt deze uitblinker haar politieke inzicht in de positie van de Filippijnen in de geglobaliseerde wereld. Deze nieuwste productie laat ook zien hoe Eisa een grote groep verwante performers om zich heen verzamelt. Tenslotte is Manila Zoo ook nog eens een van de best doordachte voorbeelden van hoe je met je publiek in contact blijft als je geen grote internationale tournees kunt doen."  - Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Podcast Manila Zoo (Engels)

Artistieke Regie, choreografie en artiest: Eisa Jocson
Muzikale Regie: Charlotte Simon
In samenwerking met: Bunny Cadag, Cathrine Go, Russ Ligtas, Joshua Serafin
Creatieve aanwezigheid: Arco Renz
Dramaturg: Anna Wagner
Lichtontwerp: Jan Maertens
Productiemanagement, coördination & verdeling: Katja Armknecht
Artistieke productie en touring: Andreas Jahnke
Technische manager: Yap Seok Hui | ARTFACTORY
Een productie van: Eisa Jocson en Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main (Germany) als onderdeel van Tanzplattform Rhein-Main
Co-productie met: BIT Teatergarasjen (Norway), Esplanade – Theatres on the Bay (Singapore), Kaserne Basel (Switzerland), RISING Melbourne (Australia), Tanzquartier Vienna (Austria), Taipei Performing Arts Center (Taiwan).
Gefinancierd door: Het German Federal Government Commissioner voor Cultuur en Media als onderdeel van het Alliance of International Production Houses, International Coproduction Fund van het Goethe-Institut.
Gesteund door: NATIONALES PERFORMANCE NETZ International Guest Performance Fund for Dance, dat gefinancierd is door de Federal Government Commissioner voor Cultuur en Media
Een samenwerking tussen: Het Hessisches Staatsballett en de Künstlerhaus Mousonturm, ingeschakeld door Kulturfonds Frankfurt RheinMain en gesteund door het Department of Cultuur en Wetenschap van de stad Frankfurt/Main, het Hessian Ministerie voor Wetenschap en Kunst en de Alliance of Foundations (Aventis Foundation, BHF BANK Foundation, Crespo Foundation, Dotter Foundation, Dr. Marschner Foundation, Foundation Polytechnic Society Frankfurt am Main).
 

Data

21/05/2022 18:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€17,- / €14,-*

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe zaal

Editie

SPRING 2022 

Info

Duur: 90 minuten

Taal: Engels

Toegankelijk:

Let op: leeftijd 16+, de voorstelling bevat nep-pornografie

*online prijzen, aan de kassa €2,- toeslag

De zaal is open vanaf 17.30. De voorstelling begint om 18.00 uur

 
 
 

SPRING passe-partout