Indoor Weather

Ezra Veldhuis & Bosse Provoost
 
'Betreedt deze merkwaardige, spookachtige muterende wereld'
 

Zodra je de zaal van de Stadsschouwburg binnenkomt, kom je in een vreemde wereld. Curieuze figuren dwalen in het rond, theatertrekken dansen op en neer en hoog in de toneeltoren lijkt een mysterieus wezen te leven. De theaterzaal zelf is de performer die gaandeweg steeds meer de hoofdrol inneemt en die de performers opslokt en door onduidelijke krachten laat muteren. Er is geen verhaal, je wordt uitgenodigd om je onder te dompelen in deze merkwaardige wereld die blijft boeien tot het einde. Je ervaart de héle zaal en zal haar schoonheid met compleet nieuwe ogen zien.

De jonge makers Ezra Veldhuis en Bosse Provoost laten alle techniek en middelen van het theater zien die normaal gesproken verborgen zijn. Een speelse, absurde en tegelijk kritische voorstelling die je de feiten op de neus drukt: de mens is niet meer het centrum van de wereld.

"Dit getalenteerde jonge duo verovert de grote zalen met een eigenzinnig idee. We leven in een tijdperk waarin de menselijke heerschappij ter discussie staat. Ezra en Bosse nodigen ons uit om te komen kijken naar wat dat betekent voor het theater. Wacht maar niet tot er een acteur het toneel op stapt – het toneel zelf is hier de acteur!" - Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Podcast Indoor Weather (Nederlands)
 
Concept, regie en lichtontwerp: Ezra Veldhuis, Bosse Provoost
Creatie en spel: Nathan Ooms, Kristien de Proost, Lobke Leirens, Benjamin Cools
Dramaturgie: Sébastien Hendrickx
Outside eye: Edith Cassiers
Regie-assistentie: Laurens Aneca
Geluidsontwerp: Benne Dousselaere
Kostuumontwerp: Carly Rae Heathcote
Stage: Milan van Bortel
Met dank aan: Max Pairon
Tekst: Inger Christensen
Oorspronkelijk gepubliceerd door: Gyldendal
Geproduceerd in samenwerking met: Gyldendal Group Agency
Productie: Toneelhuis, P.U.L.S. - Project for upcoming artists for the large stage
Coproductie: De Grote Post, C-TAKT
Met de steun van: Workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA, De Tax Shelter van de Belgische federale overheid, CASA KAFKA Pictures Tas Shelter powered by Belfius
 

Data

15/05/2022 21:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€26,- / €17,-*

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht, DE-Zaal

Editie

SPRING 2022 

Info

Duur: 70 minuten

Taal: Engels

Toegankelijk:

*online prijzen, aan de kassa €2,- toeslag

Na afloop van de voorstelling is er een After talk in de foyer

A STONE FLIES UP OVER THE MOUNTAINS

Ezra Veldhuis en Bosse Provoost bundelden het materiaal van SUN-SET (2020) en Indoor Weather (2021) met gedichten van Inger Christensen, een tekst van Laurie Anderson en scheppingsverhalen van filmmaker Stan Brakhage. Het geheel is een poëtische assemblage, die onverwachte connecties legt tussen wijd uiteenlopende vormen en verhalen. Koop het boek hier!

 
 
 

SPRING passe-partout