Ga naar de inhoud
  • NL premiere

Indoor Weather

Bosse Provoost, Ezra Veldhuis
Datum / Data
15 mei 2022
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht, DE-Zaal
Duur
70 minuten
Taal
Engels
Land
Nederland / België
Prijs
€26,- / €17,-*
Editie
SPRING 2022

Betreedt deze merkwaardige, spookachtige muterende wereld

Zodra je de zaal van de Stadsschouwburg binnenkomt, kom je in een vreemde wereld. Curieuze figuren dwalen in het rond, theatertrekken dansen op en neer en hoog in de toneeltoren lijkt een mysterieus wezen te leven. De theaterzaal zelf is de performer die gaandeweg steeds meer de hoofdrol inneemt en die de performers opslokt en door onduidelijke krachten laat muteren. Er is geen verhaal, je wordt uitgenodigd om je onder te dompelen in deze merkwaardige wereld die blijft boeien tot het einde. Je ervaart de héle zaal en zal haar schoonheid met compleet nieuwe ogen zien.

De jonge makers Ezra Veldhuis en Bosse Provoost laten alle techniek en middelen van het theater zien die normaal gesproken verborgen zijn. Een speelse, absurde en tegelijk kritische voorstelling die je de feiten op de neus drukt: de mens is niet meer het centrum van de wereld.

“Dit getalenteerde jonge duo verovert de grote zalen met een eigenzinnig idee. We leven in een tijdperk waarin de menselijke heerschappij ter discussie staat. Ezra en Bosse nodigen ons uit om te komen kijken naar wat dat betekent voor het theater. Wacht maar niet tot er een acteur het toneel op stapt – het toneel zelf is hier de acteur!” – Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Podcast Indoor Weather (Nederlands)

Delen

Maker

Bosse Provoost

Maker

Ezra Veldhuis

Beweging aan Beweging uit