Ga naar de inhoud
  • SPRING coproduction
  • NL premiere

I am from Reykjavik

Sonia Hughes
Datum / Data
14 mei, 15 mei, 17 mei, 18 mei 2022
Locatie
Verschillende locaties
Duur
doorlopend tussen 12:00 en 19:00
Taal
Engels
Land
Verenigd Koninkrijk
Prijs
0,-
Editie
SPRING 2022

“Zoiets simpels om naar te kijken, en toch zo krachtig” – een bezoeker

Het is eigenlijk heel simpel. Ik ga naar Utrecht. Daar zoek ik een plek, daar bouw ik een huisje voor mezelf en dat breek ik weer af. En de volgende dag probeer ik hetzelfde, maar dan op een andere plek in de stad.  

Ik probeer me waar dan ook thuis te voelen. Ik wil erachter komen wat er van een vreemdeling wordt gevraagd die nieuw is in een stad, en wat het van de stad vraagt als er een nieuwkomer binnenkomt. Het gaat over rechten, identiteit, ergens bijhoren, ergens thuis zijn en vrijheid. Het is deels beeldende kunst, deels een protest, en deels een ceremonie. Ik nodig je uit getuige te zijn, van mij en van je wijk. Kom kijken hoe goed de ontmoeting gaat tussen mij en Utrecht. Kom wanneer je wil, loop door, blijf een tijdje – ik ben wel even bezig.

“Hoe open is de lokale gemeenschap naar nieuwkomers? Hoe zichtbaar zijn nieuwkomers in het stadslandschap? Met haar tijdelijke aanwezigheid Sonia Hughes onze opvattingen over lokale worteling uit en vraagt ze hoever inclusiviteit en openheid echt reiken.” – Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Delen

Maker

Sonia Hughes

Beweging aan Beweging uit