Ga naar de inhoud
  • World premiere

How To Exit A Reality (Attempt 1 of 19)

TILT in collaboration with the Moon, Andrea Božić and Julia Willms | TILT
Datum / Data
28 oktober, 29 oktober 2021
Locatie
Theater Kikker
Duur
115 minuten. 
Taal
Engels
Land
Nederland
Prijs
€ 17 / € 14*
Editie
SPRING in Autumn 2021

Een speelse reis door verschillende werkelijkheden, gebaseerd op het idee van een escape room.

Choreograaf Andrea Božić en beeldend kunstenaar Julia Willms staan bekend om het maken van speelse ruimtelijke ervaringen met hun voorstellingen en installaties. Voor How To Exit A Reality (Attempt 1 of 19) werkt het kunstenaarsduo samen met de maan. Ze baseren zich op de cyclus van Meton: een cyclus van 19 jaar waarin de maan weer op precies dezelfde plek aan de hemel terugkeert met precies dezelfde sterrenhemel op de achtergrond. Speciaal voor SPRING in Autumn hebben ze exact dezelfde nachtelijke hemel in Utrecht voorbereid als in 1603, het jaar waarin heksenprocessen in Nederland eindigden, en in het jaar 2059, het jaar van de eerste menselijke nederzetting op de maan.

Samen gaan we op een ruimtetijdreis door verschillende realiteiten – van dromen en herinneringen naar maanrituelen en SciFi-ficties. De performance volgt het idee van een escape room: we zoeken een uitweg, maar steeds als we er een vinden komen we weer in een nieuwe werkelijkheid terecht, totdat we zelfs de ruimte hier en nu als fictief ervaren – eentje die we zelf kunnen besturen, veranderen en anders kunnen verbeelden.

Interview met Andrea Božić en Julia Willms
“Een van de uitgangspunten van ons werk is dat het altijd is ingebed in gebeurtenissen uit het echte leven. Het is geen gimmick. Je woont iets bij dat echt is, daar gaat het om, zoals een maansverduistering.“

Lees hier het hele interview in het digitale magazine van SPRING in Autumn.

Delen

Maker

TILT in collaboration with the Moon

Maker

Andrea Božić and Julia Willms | TILT

Beweging aan Beweging uit