Ga naar de inhoud
  • Theatre
  • SPRING coproduction
  • NL premiere

Haribo Kimchi

Jaha Koo / CAMPO
Locatie
Paardenkathedraal
Duur
65 min
Taal
Koreaans (Engels & Nederlands ondertiteld)
Land
Zuid-Korea/België
Prijs
€18,- / €15,-
Thema's
Non-western, Face from the crowd
Editie
SPRING 2024
Toegankelijkheid arrow

Wegens familieomstandigheden moeten de voorstellingen van de productie Haribo Kimchi van Jaha Koo, die in mei in première zou gaan in Brussel en erna op SPRING te zien zou zijn, helaas worden uitgesteld naar een latere datum. Alle drie de  voorstellingen op SPRING worden daarom helaas geannuleerd.

De Koreaanse maker en componist Jaha Koo keert dit jaar terug naar SPRING met Haribo Kimchi, een voorstelling waarin hij ons via verschillende absurde en ontroerende anekdotes meeneemt op een culinaire reis, waarbij we eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. 

De sterke aroma’s van een stomende pan soep op het fornuis, de snelle, scherpe geluiden van een mes dat pijlsnel een lente-uitje hakt, het gespetter van paddenstoelen die op hoog vuur dichtschroeien. Haribo Kimchi neemt ons mee naar een pojangmacha, een late-night snackbar die je overal tegenkomt in de straten van Zuid-Korea. Daar ontmoeten we een groepje dolende zielen: een YouTuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Samen gaan we op een culinaire reis die ons laat kennismaken met voedsel als een vorm van taal, en wat die taal zegt over de manier waarop een samenleving is opgebouwd. In een reeks absurdistische, ontroerende anecdotes vertellen zij over de diaspora van de Kimchicultuur, het kannibalisme tijdens de hongersnood, de bijtende pijn van openlijk racisme en de diepe, umamirijke smaak van thuis. 

Na de Hamartia Trilogy (2021), waarin Jaha Koo de diepgaande gevolgen van het imperialisme in Oost-Azië onderzocht, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist terug op SPRING met zijn nieuwste werk. In zijn typische eigen stijl, een mengeling van muziek, cutting-edge video en robots als performers, reflecteert de maker op culturele assimilatie en alle bijbehorende conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke performance die met al onze zintuigen speelt, verandert Jaha Koo de manier waarop we naar eten kijken voorgoed.

https://www.campo.nu

Aftertalk

Vrijdag 31 mei is er een nagesprek gemodereerd door Vincent Wijlhuizen.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Delen

Maker

Jaha Koo

Credits

Concept, tekst, regie, muziek, geluid & video Jaha Koo

Voorstelling Jaha Koo, Seri, Toad & Haribo

Dramaturgie Dries Douibi

Scenografie & mediabewerking Eunkyung Jeong

Artistiek advies Pol Heyvaert

Technische coördinatie Korneel Coessens

Techniek Bart Huybrechts & Babette Poncelet Koekoek

Ontwikkeling Hacking & Toad Idella Craddock

Productie coördinatie Wim Clapdorp

Tour management Leen de Broe

Internationale relaties Marijke Vandersmissen

Communicatie Sezen Atmaca productie CAMPO

 

Coproductie Kunstenfestivaldesarts, Rideau de Bruxelles, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival (Utrecht), Festival d’Automne à Paris, Théâtre de la Bastille (Parijs), Tangente St-Pölten, &Espoo theater (Finland), Kampnagel International Summer Festival (Hamburg), Sophiensaele (Berlijn), Meet You Festival (Valladolid), Bunker (Ljubljana), National Theatre and Concert Hall Taipei & Perpodium

 

Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest Het prototype van de aal werd ontwikkeld als onderdeel van de trechter van Innovation:Lab in coproductie met Theater Utrecht en creatieve technologen Adriaan Wormgoor & Willem Vooijs

 

Foto’s Jaha Koo & Eunkyung Jeong

Beweging aan Beweging uit