Ga naar de inhoud
  • Concert
  • NL premiere

blind & lame

Lucy, Gika Wilke
Datum / Data
25 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Zocherfoyer
Duur
60 minuten
Taal
language no problem
Land
Duitsland
Prijs
Gratis / free
Editie
SPRING 2023

Locatie verplaatst naar Stadsschouwburg Utrecht! Uitzonderlijke akoestische muziek van het moeder-dochter duo blind & lame

Let op: Het concert van blind & lame is verplaatst naar het festivalhart in de Stadsschouwburg Utrecht Zocherfoyer en daardoor gratis toegankelijk. Het kopen van een ticket is dus niet nodig!

“The Blind Man and the Lame” is een fabel die vertelt hoe twee personen samenwerken om hun handicaps te overwinnen. Verhalen als deze komen voor in Azië, Europa en Noord-Amerika en hebben velen geïnspireerd.

Gika en Lucy Wilke, moeder en dochter, zijn de musici in de band blind & lame. De naam is bedoeld om snel hun handicaps aan te stippen: Gika is al 15 jaar blind en Lucy zit door een spierziekte in een rolstoel. Maar dat heeft niets met hun kunst en muziek te maken. Sinds Gika Wilke zich kan herinneren is muziek een belangrijk onderdeel in haar leven. Als tiener ontdekte ze rockmuziek, maar al snel sloeg ze een andere weg in: in Zuid-Frankrijk leerde ze de rumba flamenco en “gipsy” muziek kennen. Ze speelde gitaar en danste. Lucy leerde zingen nog voor ze begon te praten. Moeder en dochter zongen samen, tweestemmig. De relatie tussen de twee is hecht en daarom besloten ze drie jaar geleden een band te vormen.

Lucy's idee om de band blind & lame te noemen was eigenlijk bedoeld als humoristische zelfspot. ”We are not disabled people making music, we are musicians who have a disability. We don't want to hide that, but that's not the focus for us. If our music sends a signal that you can do anything, that's a nice side effect, but not our goal.”

Kort gezegd gaat het bij blind & lame gewoon om het produceren van goede nummers. Gika en Lucy componeren samen, maken videoclips en bereiden hun volgende album voor. De muziek is divers, oprecht, ongecompliceerd, natuurlijk en gepassioneerd. Stijlen – swing, jazz, rumba, country – en talen – Duits, Engels, Frans, Spaans – worden gemengd. Hun muziek is bedoeld om het publiek in een goede stemming te brengen.

Delen

Maker

Lucy

Maker

Gika Wilke

Beweging aan Beweging uit